Fietsarrangement | De geschiedenis van Uitgeest en Krommeniedijk

Datum/Tijd
za 13-05-2023
13:00 - 16:00 uur

Locatie
Fort K'ijk bij Krommeniedijk
Lagendijk 22
1911 MT Uitgeest

Categorieën


Landschap Noord-Holland en Stichting Oer-IJ hebben voor zaterdag 13 mei een speciaal arrangement ontwikkeld. Start bij het Fort bij Krommeniedijk met de ontdekking van deze locatie van de Stelling van Amsterdam, geniet van een kopje thee of koffie in het fort en sluit af met een fietstocht van ongeveer 20 kilometer door het prachtige Oer-IJ gebied, tussen Uitgeest en Krommeniedijk.

Een fort in een prachtige groene omgeving

Fort K’IJK is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. De prachtige natuur rondom het fort staat historisch gezien bekend als het OER-IJ gebied.

Je begint met een historische rondleiding door het Fort bij Krommeniedijk met een kopje koffie of thee. Aansluitend een fietstocht met een gids door het OER-IJ gebied, onder andere richting Fort aan den Ham, Fort bij Veldhuis en Fort St. Aagtendijk.

Arrangement:

13:00 uur Historische rondleiding door het Fort met de bekende gidsen Hans en Theo, die alle details van het fort kennen en de geschiedenis van de Stelling van Amsterdam.
14:15 uur Kopje koffie/thee.
14:30 uur Fietstocht onder leiding van een gids van de Stichting Oer-IJ, die je weer alles over het gebied kan vertellen.
16:00 uur Einde van het arrangement

Graag zelf een fiets meenemen. Reserveren is verplicht. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.
De rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel.