Feestweek Krommeniedijk

Datum/Tijd
zo 02-09-2018 - zo 09-09-2018
00:00 uur

Locatie
Krommeniedijk
dorp
Krommeniedijk

Categorieën


De jaarlijks terugkerende feestweek van Krommeniedijk wordt gehouden van zondag 2 tot en met zondag 9 september. Het hele dorp gaat los met alle leuke activiteiten. Stichting Feestcommissie Krommeniedijk heeft een vol programma voor jong en oud met onder andere een Culturele Dag met een Atelierroute als belangrijk onderdeel.

Het thema van Feestweek Krommeniedijk, dat van zondag 2 tot en met zondag 9 september plaats heeft, is dit jaar Winter Wonderland.

De organisatie vraagt bewoners van Krommeniedijk het thema te verspreiden en de tuinen in winterse sferen te versieren. Als suggestie geven ze het ophangen van kerstverlichting. Winter Wonderland is meteen ook het thema van de feestavond op zaterdag 8 september in dorpshuis de Horn.

Friese paarden

Burgemeester Jan Hamming opent zondag 2 september bij het kerkje van Krommeniedijk de feestweek. Drumband het Premier Drumcorps verzorgt de muziek. Voorzitter van de organisatie Jan Henk Dekker vertelt dat na het officiële deel de burgemeester met een rijtuig, getrokken door Friese paarden, door het buurtschap rijdt.

Na de opening start de culturele dag. Voorheen was dat de atelierroute. De kern van de atelierroute is overeind gebleven, maar deze is uitgebreid met extra activiteiten. Maandag heeft de skeelertocht plaats, dinsdag kunnen belangstellenden met de bus naar het Openluchtmuseum Ootmarsum.

Rosariumhorst

De kindermiddag en de tieneravond vinden woensdag 5 september plaats. Een dag later kunnen mensen deelnemen aan een trimloop en wandeltocht ten gunste van verpleeghuis Rosariumhorst.

De nieuwe activiteitencommissie van het dorpshuis komt vrijdag in actie met haar eerste activiteit. Dan is de vertoning in het dorpshuis van een film van vroegere feestweken en van het feestjaar 1980 toen Krommeniedijk 700 jaar bestond. ’s Avonds wordt een pubquiz gehouden.

Zaterdag kunnen kinderen meedoen aan de mini-polderprutrace gevolgd door een feestavond met de coverband Bonafied, zondag heeft hetzelfde prutevenement plaats voor deelnemers vanaf 14 jaar. Dit is volgens Dekker traditioneel de grootste publiekstrekker van de feestweek.

Bron: NHD