Feestelijke opening Patisserie aan de Botenmakersstraat 40

Datum/Tijd
zo 01-12-2019
15:00 - 17:00 uur

Locatie
Zaandam
-
-

Categorieën


Zaanse opent Patisserie aan de Botenmakersstraat 40

‘Toen ik zes jaar oud was, droomde ik er al van om een eigen taartenwinkel te hebben.’

Na een workshop in de vakantieperiode wist Vedi van Steenwijk het zeker; ‘ik ga totaal iets anders doen!’. De tien jaar in het accountancy vak brachten Vedi niet waar zij naar op zoek was.

Een introductiecursus bij het Bakery Institute aan de Westzijde in Zaandam had het vuurtje bij Vedi aangewakkerd. Zij wist het zeker, ‘dit is wat ik wil gaan doen!’. Per direct zei zij haar baan als accountant op, en ging ter voorbereiding op haar bakopleiding enkele maanden stagelopen bij de bekende Patisserie Chocolaterie Buter.  In de winter van 2018 volgde zij haar voltijdse vakopleiding Patisserie van het Bakery Institute in de oude Verkadefabriek. Deze opleiding is speciaal is ontwikkeld voor carrièreswitchers. Banketmeesters Gerard Blaauw en François Brandt leerden haar de fijne kneepjes van het vak. ‘Deze opleiding is echt dóén; heel veel uren maken in de bakkerij. Op de werkvloer leer je het vak het beste,’ stelt Vedi tevreden.

Al tijdens de intensieve bakopleiding timmerde Vedi aan de weg met eigen opdrachten en het opbouwen van een netwerk. Al snel ontstaat het merk VEDI Patisserie. Op haar social media kanalen zijn de heerlijkste creaties te bewonderen. De smakelijke gebakjes laten de precisie en accuratesse van de maakster zien; oogstrelend mooi en betoverend om naar te kijken.

De vraag naar haar bakwerk stijgt en Vedi en bouwt samen met haar vader een bakkerij in een oude loods op de Botenmakersstraat om haar productielijn te starten. ‘Hier ga ik alles maken, en klanten kunnen hun bestellingen hier afhalen. Misschien wordt het te zijner tijd wel echt een patisserie, die op gezette tijden open is.’

Op 1 december is er de feestelijke opening van VEDI Patisserie. U bent van harte uitgenodigd op de Botenmakersstraat 40 in Zaandam tussen 15:00 en 17:00! Alvast een voorproefje? Op het Zaans Film Festival kunt u op vrijdag 22 november kennismaken met Vedi’s bakkunsten. Na de heerlijke fooddocu Kings of Pastry staat Vedi klaar in de Verkadefabriek met haar smakelijke mini-kunstwerkjes en vertelt zij vol passie over het bakkersambacht! Meer info: www.vedipatisserie.nl