Expositie Weefhuis | Nature Spirit

Datum/Tijd
za 11-03-2023 - zo 12-03-2023
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


nature-spirit-kop
 
Exposanten: Mick Rijnders en Rafael Zieliński

De expositie ‘Nature Spirit’ vormt een ode aan de natuurwezens in de vorm van planten, dieren en de universele elementen. De kleine slak, tegenover de kracht van de leeuw, beiden gelijkwaardig als schepselen van de natuur. Maar ook de mens die opgaat in de natuur is zichtbaar in het werk, zich verbindend met de energieën die het dieren- en plantenrijk uitstralen en hierdoor transformeert tot een meer natuurlijke staat van zijn.

Kunstenaars die deze expositie vormgeven zijn Mick Rijnders en Rafael Zieliński. De samenwerking tussen beide kunstenaars is geboren uit de gedeelde liefde voor kunst en de natuur. De tekeningen en schilderingen zijn van de hand van Mick Rijnders en zijn voor een groot deel geïnspireerd op de samenwerking met danser en performer Rafael Zieliński. Tevens worden er korte films vertoond waarin Rafael Zieliński in verbinding danst met de natuur.

De expositie bestaat uit ruim zeventig tekeningen en schilderingen en een aantal dansfilms. Tekeningen zijn veelal vervaardigd met Oost-Indische inkt en koffie. De schilderingen zijn met diverse materialen samengesteld zoals Oost-Indische en gekleurde inkt, koffie, acrylverf en potlood.