Expositie Watercolor Exhibition

Datum/Tijd
za 28-04-2018 - zo 29-04-2018
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


Sinds aan het einde van de 19e eeuw aquarelverf in China werd geïntroduceerd, hebben Chinese kunstenaars van verschillende generaties zich deze mooie kunstvorm eigen gemaakt . Door hun inspanningen hebben zij van het aquarel een belangrijk genre in de Chinese schone kunsten gemaakt.

Met 40 uitstekende aquarellen van Chinese en Nederlandse kunstenaars presenteert deze tentoonstelling een cultureel mozaïek van verschillende onderwerpen en stijlen. Ze laten ook de ontwikkeling van de technische en expressieve mogelijkheden van het aquarel zien als eigentijdse kunstvorm.

Dankzij de steun van de Chinese overheid aan culturele aangelegenheden is er een welvarend milieu ontstaan dat veel kansen biedt, niet alleen voor kunstenaars en professionals uit de kunstindustrie, maar ook voor kunstverzamelaars en investeerders.

Curatoren Ky Loh en Hannie Rieuwerts hopen dat met dit soort evenementen de culturele uitwisseling en interactie tussen China en Nederland effectief worden bevorderd. Daarnaast willen zij met deze expositie het grote publiek meer inzicht geven in de kunst van het aquarelleren.