Expositie The GLASS project

Datum/Tijd
ma 04-06-2018 - vr 29-06-2018
08:00 - 17:00 uur

Locatie
Sociale Verzekeringsbank
Stationsstraat 112
1506 DK Zaandam

Categorieën


Monica Schumacher aan het werk in haar studio in de Honig-fabriek.

The GLASS project is een project van Monica Schumacher. De kunstenares toont haar werken van maandag 4 juni tot en met vrijdag 29 juni in de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in Zaandam. De SVB organiseert vier keer per jaar een wisseltentoonstelling in de hal van haar kantoor in de Stationsstraat. Deze expositie is toegankelijk voor publiek.

“Als we de aarde volledig hebben uitgeput en er geen enkele grondstof meer over is, toont moeder natuur stoïcijns haar kracht door bloemen en planten te maken van de restanten die wij hebben achtergelaten. Als wij er niet meer zijn zal zij in haar oerdrift tot het creëren van schoonheid, nieuwe natuur maken”, is Monica’s fantasie. “Niet van aarde, water en lucht – want dat is dan helaas op – maar van van onze eindeloze bergen huisraad, kleding en gebouwen. De door ons onomkeerbaar gemodificeerde grondstoffen vormen het nieuwe puur. Breekbaar en hard. Glanzend en trots.”
Monica Schumacher is autodidact en werkt in haar studio in de Honigfabriek in Koog aan de Zaan. Het alledaagse inspireert haar voortdurend, de kleur van servies dat toevallig op elkaar ligt bij het afwassen, de mensen in de trein, de afgedankte materialen bij de Kringloopwinkel en de onwaarschijnlijke creativiteit van de natuur.
De tentoonstelling vindt plaats (tijdens openingstijden van de bank van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur) in de hal van de Sociale Verzekeringsbank aan Stationsstraat 112 in Zaandam.