Expositie Schilderskring Poelenburcht

Datum/Tijd
vr 20-07-2018 - wo 03-10-2018
10:00 - 20:00 uur

Locatie
Evean Oostergouw
Koningin Julianaweg 10
1502 DZ Zaandam

Categorie├źn


Dames van Schilderskring Poelenburcht aan het werk. (Foto: Schilderskring Poelenburcht)

In Evean Oostergouw Zaandam is tot woensdag 3 oktober een schilderijenexpositie te bezoeken. In de centrale ruimtes op de begane grond en in de gang op de eerste etage hangen de werken van Schilderskring Poelenburcht

De schilderskring bestaat meer dan dertig jaar. Via de inmiddels gesloten buurthuizen De Vlinder en De Rots zijn ze in De Poelenburcht gekomen. Dat is nu zo ongeveer veertien jaar geleden. De club schildert op de vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur. De schilderskring bestaat uit negen leden en kan dus wel wat versterking gebruiken. Het aantal mannen is sinds kort tot het nulpunt gedaald. De leden werken met hun eigen materiaal, meestal aquarel of acrylverf. Ze kunnen echter ook alleen tekenen of met krijt werken. Olieverf mag ook, maar dat gebeurt weinig. De meesten maken een schilderij naar aanleiding van een voorbeeld, wel steeds meer met eigen inbreng. Een aantal mensen werkt helemaal uit het hoofd. Dit levert soms wat abstracte werken op, maar er kan ook een landschap uit voortkomen.
Eens in de zes weken krijgt de schilderskring les van Dora Overmars. Zij werkt met aquarelverf. Dan werken de schilders allemaal aan een bepaald onderwerp. Het kan leuk zijn om te zien hoe iedereen daar zijn eigen draai aan geeft. Behalve een schildersclub is de kring ook een praatclub, waarbij zowel het wereldgebeuren als persoonlijk lief en leed aan bod komen. Het is bovendien een club voor beginners en gevorderden. Het gaat vooral om het plezier dat de leden met elkaar en in het schilderen hebben.
De expositie is tot en met woensdag 3 oktober tussen 10.00 en 20.00 uur te zien. Evean Oostergouw bevindt zich op Kon. Julianaweg 10 in Zaandam.

Bron: Rodi