Expositie Schilder Ger Zaagsma opent jubileumjaar

Datum/Tijd
za 12-01-2019 - za 09-02-2019
10:00 - 17:00 uur

Locatie
Artzaanstad Kunstcentrum Zaanstad
Grote Hulzen 11
1505 RH Zaandam

Categorieën


Karrespoor, werk van Ger Zaagsma. (Foto: Ger Zaagsma)

Ger Zaagsma viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als kunstenaar. Of zoals hij zelf zegt: “Pfff lang hé? Wie had dat gedacht!” Er is dit jaar aantal evenementen gepland, zowel in de Zaanstreek als bij galeriehouders verder in Nederland. Zaterdag 12 januari opent de eerste expositie van dit jubileumjaar bij Art Zaanstad, op het Hembrugterrein.

Dat betreft een overzichtstentoonstelling van dertig jaar, met héél vroeg werk, maar ook met supernieuwe schilderijen. Door een paar verhuizingen is niet veel werk uit de begintijd overgebleven, maar zijn toch nog wel wat pentekeningen, portretten, modelschilderijen, houtskool, enzovoort bewaard gebleven. 

Begin

In 1989 verkocht Zaagsma in een kunsthandel in Purmerend zijn eerste aquarel. Hoewel de kunstenaar toen al een poos schilderde, markeert díe verkoop voor hem toch het begin van alles. Geen aquarel dat thuis, bij ouders of bij familie of vrienden komt te hangen… Nee, iemand die hem niet ként vindt zijn schilderij mooi genoeg om het te kopen! “Best een mijlpaal toen”, zegt hij zelf. 

Expositie

De expositie van Zaagsma wordt geopend met muziek van het Linnaeusstraat Sax-kwartet, waar zijn zoon Dick in blaast. Dit muzikale welkom zaterdag 12 januari duurt van 15.00 tot 17.00 uur, met een hapje, een drankje én veel schilderijen. De tentoonstelling is tot en met zaterdag 9 februari dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken, met uitzondering van zondag en maandag. De locatie is Grote Hulzen 11 op het Hembrugterrein in Zaandam. Meer informatie via: 075-6141210.