Expositie Symbolisch Realisme van Ruud Helmers

Datum/Tijd
za 14-03-2020 - zo 15-03-2020
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


Ruud Helmers exposeert in het weekend van 14 en 15 maart in Het Weefhuis in Zaandijk. De expositie toont een selectie olieverfschilderijen uit zijn oeuvre, dat een periode van ruim vier decennia beslaat. Ruud Helmers exposeerde in 2016 eveneens in Het Weefhuis. In de komende expositie is zowel werk te zien dat destijds niet aan bod kwam als nieuw werk.

De schilderijen worden gekenmerkt door veel symboliek, gebaseerd op uiteenlopende thema’s als vergankelijkheid, lotsbestemming en machteloosheid. Daarmee ontstaan indringende voorstellingen die de toeschouwer nauwelijks onverschillig kunnen laten en juist daardoor zeer uiteenlopende reacties oproepen. Maar tegelijkertijd voldoende ruimte laten voor een eigen interpretatie. En soms ook met een knipoog bezien moeten worden.

In de beide zalen van Het Weefhuis is alle ruimte om de schilderijen tot hun recht te laten komen en wordt bij enkele werken in tekst een korte uitleg gegeven om daarmee een kijkje te geven in de gedachtewereld van de schilder.

Ruud Helmers (Amsterdam, 1950) exposeerde eerder in Amsterdam, Maastricht, Monnickendam, Purmerend, Utrecht, Zaandam, Zaandijk en Zuidoost Beemster.

De expositie is gratis toegankelijk en beide dagen geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Voor informatie en enkele afbeeldingen van deze expositie kunt u kijken op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl en onze Facebookpagina https://www.facebook.com/hetweefhuis/.