Expositie Rob de Vries in het Theehuis Zaandijk

Datum/Tijd
zo 24-03-2019
11:00 - 17:00 uur

Locatie
Theehuis Beeldentuin Zaandijk
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


Openingstijden: zaterdag tot en met zondag 11.00 tot 17.00 uur

Nieuwe expositie in het Theehuis Zaandijk

Vanaf 16 maart tot en met 14 april exposeert Rob de Vries in het Theehuis Zaandijk een maand lang zijn realistische en gedetailleerde schilderijen.

Rob de Vries, geboren en getogen Amsterdammer (1963), woont al weer 20 jaar in de Zaanstreek. Na zijn grafische opleiding werkte hij jarenlang bij ontwerpbureaus.

Sinds 2003 legt hij zich volledig toe op de kunst. Zijn stijl is realistisch, met zeer veel oog voor detail. “Alsof je naar een foto kijkt!” is een reactie die mensen vaak geven bij zijn werk. Qua techniek kiest hij vaak voor olieverf, maar hij werkt ook veel en graag met houtskool en potlood. Door de inzet van verschillende technieken ontstaat een breed aanbod, ook qua prijsklasse voor zijn klanten.

Hij laat zich graag inspireren door de omgeving en de sfeer van gebouwen. Dat zie je terug in veel van zijn werk, zoals de ‘Postcards from Amsterdam’ en ‘Langs de Zaan’. Als kind uit de jaren zestig heeft hij ook een voorliefde voor ‘retro’. Een tikje nostalgie, absoluut, waarbij hij geniet van muziek, films, celebrities en design uit vervlogen tijden. Ook dat zie je in veel van zijn werk terug.

Lokale en internationale thema’s lopen bij hem moeiteloos in elkaar over. Vrij werk is te zien in een Amsterdamse galerie en in tentoonstellingen van de Zaanse kunstenaarsvereniging Tengel. Ook werkt hij veel en graag in opdracht. Klanten weten hem te vinden voor portretten op maat in diverse technieken. Elvisportretten en ander werk hangen inmiddels – mede dankzij de kracht van social media – aan de muur bij fans in meer dan tien landen.