Expositie Raymond van den Berg (beelden), Batya Gamlieli (schilderijen) en Berty Sieverding (keramiek) in het Theehuis

Datum/Tijd
zo 21-07-2019
12:00 - 17:00 uur

Locatie
Theehuis Beeldentuin Zaandijk
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


Beelden – Raymond van den Berg

https://www.rayberg.nl

Raymond van den Berg heeft zijn schilderijen en beelden als muziek voor ogen. Bevroren muziek weliswaar. Meestal Rock en Pop, zoals Led Zeppelin, maar ook symfonisch, zoals Pink Floyd. Hij maakt wat hij mooi vindt en laat zich inspireren door de directe vormen in de Afrikaanse kunst en de heldere kleuren van Van Gogh en Cobra.

Schilderijen – Batya Gamlieli

http://www.batya-gamlieli-photography.nl/paintings.php

In het Theehuis toont de fotografe en schilderes Batya Gamlieli haar gevarieerde schilderijen. Batya’s veelkleurige en levendige werk is niet onder één noemer te brengen. Even gemakkelijk schildert ze zowel abstracte als figuratieve impressies. Behalve in het Theehuis exposeert zij momenteel in Beth Shalom in Amsterdam.

Keramiek – Berty Sieverding

http://www.bamsi.nl/

De schenkpotten van Berty Sieverding zijn eerder objecten dan gebruiksvoorwerpen, hoewel ze daar ook voor geschikt zijn. Het zijn potten waarmee wat gebeurt, die je op het verkeerde been zetten, of je doen denken aan speciale plekken of bepaalde gebeurtenissen. Een belangrijke inspiratiebron voor haar is humor, omdat je er anders door gaat kijken en gaat nadenken.