Expositie onalledaagse kunst in Oostzaan

Datum/Tijd
do 30-06-2022 - di 06-09-2022
09:00 - 17:00 uur

Locatie
De KunstGreep
Kerkbuurt 4
1511 BD Oostzaan

Categorieën


Wie denkt dat er in de zomervakantie niets te beleven is in Oostzaan, heeft het mis. Van 30 juni tot 6 september worden in het Atrium van het gemeentehuis en in het Bartel Jacobscentrum bij de Grote Kerk de meest onalledaagse kunstvoorwerpen tentoongesteld in een spraakmakende expositie.

Ria Bisseling en Adrie Huisman hebben hun beste beentjes voor gezet.

Ria Bisseling en Adrie Huisman hebben hun beste beentjes voor gezet en kondigen met trots hun nieuwste creaties aan in deze dubbeltentoonstelling, genaamd ‘Het Rariteitenkabinet’.

Ria en Adrie zijn beiden zowel beeldhouwers als schilders, hun opleiding hebben zij genoten op de Kunstacademie studierichting Autonome vormgeving. Zij kennen elkaar al jaren, zijn beiden bestuursleden geweest van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers en hebben in verschillende projecten samengewerkt.

Niet alleen een aantal schilderijen van mensen, dieren en planten, maar ook grote beelden voeren de bezoeker mee naar een wondere wereld vol fantasie. Er is porselein te zien, gemaakt door de kunstenaars tijdens hun verblijf in China. Ook een papieren bruidspaar, mixed media collages, een doorschijnend echtpaar en geborduurde bloemen. Dit alles prikkelt de verbeelding, met name van kinderen. 

Daarom zullen de kunstenaars alle schoolkinderen in de eerste schoolweek van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 2 september uitnodigen voor een rondleiding, waardoor de voorwerpen nog meer tot hun verbeelding gaan spreken. 

Voor iedereen die geïnteresseerd is en voor genodigden worden er op 27 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur rondleidingen gegeven, of op verzoek via e-mail: ria.bisseling@xs4all.nl. Op 27 augustus wordt dan ook gelijk de feestelijke afsluiting gehouden van de dubbeltentoonstelling.

Toegang gratis. Openingsuren gemeentehuis. In het Atrium en op de galerij. In het Bartel Jacobscentrum alleen in de maand augustus elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Bron: Rodi