Expositie Natuurlijk Natuur

Datum/Tijd
za 02-10-2021 - zo 26-12-2021
09:00 - 17:00 uur

Locatie
Galerie Staphorsius
J.J. Allanstraat 287-B
1551 RG Westzaan

Categorieën


Natuurlijk Natuur expositie bij Galerie Staphorsius

Galerie Staphorsius presenteert dit jaar de 11e editie van de verkoopexpositie Natuurlijk Natuur. Ook deze keer is een uitgebreide collectie te zien van beelden, tekeningen en schilderijen, allemaal geïnspireerd op de natuur, het landschap en het boerenlandleven.

“Vorig jaar kon de expositie niet doorgaan, maar we zijn blij dat we dit jaar de draad weer kunnen oppakken. Daarom ook hebben we er iets speciaals van gemaakt”, aldus galeriehouder Rob Staphorsius.  

“We tonen dit keer werk van maar liefst 25 kunstenaars”, vervolgt Rob, “waarvan een aantal nieuwe gezichten, en dit uit zowel binnen- als buitenland.  Zo hebben we voor het eerst werk van Jeroen Verhoeff in de expositie. Zijn schilderijen gaan vooral over de wilde natuur, en bijzonder is dat hij eerst een flexibel model maakt van het dier wat hij wil vastleggen om zodoende de juiste actie en dynamiek in het ontwerp van het schilderij te kunnen bepalen. Natuurlijk mag vee kunst niet ontbreken en hebben we voor het eerst werk van de in Iran geboren kunstschilder Ahmad Haraji, met zijn zeer realistische veestukken. In dit genre hebben we ook werk van hedendaagse schilder Kees van de Nes, en ook werk van een aantal bekende Hollandse meesters zoals Jacob Maris, Anton Mauve en Freek Engel.”

Verder is onder meer werk te zien van glaskunstenaar Jacob Bos, realistisch keramist Geert Schuurman, bronzen beelden van de Belg Pieter van den Daele, en schilderijen van de Française Laurence Saunois die internationaal al meerdere prijzen en onderscheidingen in wacht wist te slepen.

De expositie is vrij toegankelijk met ook ruime parkeergelegenheid.

Geopend dinsdag t/m zaterdag van 9.00 – 17 uur

https://staphorsius.nl/