Expositie ‘Laat zien wat je maakt’

Datum/Tijd
za 07-03-2020 - zo 08-03-2020
12:00 - 17:00 uur

Locatie
Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
1521 DM Wormerveer

Categorieën


LAAT ZIEN WAT JE MAAKT
Cursisten van docente beeldhouwen Ingrid Mol  presenteren hun keramische beelden in
De Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
1521 DM Wormerveer
De expositie is geopend op zaterdag 7 maart en zondag 8 maart 2020 van 12.00 – 17.00
Toegang gratis.

De officiële opening is op zaterdag 7 maart om 11.00 door gemeente Natascha Stroo,  steunfractielid voor Groen Links, woordvoerder Cultuur, en is voor iedereen bij te wonen.
Een lezing op zondag 8 maart om 14.00 door beeldend kunstenaar Pepijn van den Nieuwendijk ‘Cirque du Pepin’, is ook gratis toegankelijk. Voor de workshop door Pepijn, dient men zich op te geven.

‘LAAT ZIEN WAT JE MAAKT’ is een tentoonstelling waar beelden te zien zijn van mensen die in hun vrije tijd ‘kleien’ als grote passie hebben. Uit een vierkant blok klei van 10 kilo rode, witte of zwarte klei, worden de meest uiteenlopende beelden gemaakt. Iedere cursist heeft eigen inspiratiebronnen en een eigen beeldtaal.  Er zijn er die geïnspireerd worden door de natuur; er zijn er die zich door vormen, die uit de klei tevoorschijn komen, laten leiden. Van keramische huisjes tot fel geglazuurde vazen en van aandoenlijke dieren tot dramatische mensfiguren, alles wat denkbaar is, is maakbaar. 
Tussen al die verschillende manieren van werken is er één overeenkomst: dat is het plezier van het maken. Uit dat plezier komen mooie dingen voort. Een tentoonstelling met meer dan 40 keramische beelden van 21 mensen die les hebben van beeldend kunstenaar Ingrid Mol op Zaanweg 4 in Wormerveer.

Met werk van :
Marjon Hofstra, Gerda-Babs Groesbeek, Wil Koopmans, Rineke Schijf, Rutger Groesbeek, Patricia Sol, Iem Hogerwerf, Mariette van Erp, Cobie Luijten, Ria Molenaar, Marja Koopman, Femke Schijf, Saskia Luiten, Emmy de Boer, Jacqueline Huslage, Betty Bosma, Rina Dieffenbach, Liesbeth de Wit,
Anneke Röhling, Angelique de Jager en Lucia Floris.

Op zondag 8 maart om 14.00 geeft beeldend kunstenaar Pepijn van den Nieuwedijk
‘Cirque du Pepin’ een lezing over zijn werk met aansluitend een workshop majolicaschilderen.
Pepijn van den Nieuwendijk is schilder en beeldhouwer. Hij reist regelmatig naar China om daar metersgrote keramische vazen te beschilderen met fabelachtige dieren en fantasiewerelden. Op zondag 8 maart geeft hij een presentatie van zijn werk. Aansluitend is er een workshop
majolicaschilderen. Dit is een glazuurmethode die bij ons gebruikt wordt om ‘Delftsblauw’ mee te maken.
Er is plaats voor 15 deelnemers. Inschrijven kan via Ingridmol70@yahoo.com. Deelname is 5 euro.