Expositie Kunstkring Plein 4 | Schilderijen, bronzen beelden, natuurstenen beelden en keramiek

Datum/Tijd
za 30-04-2022 - zo 01-05-2022
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


30 april + 1 mei 13:00 – 17:00 uur
Expositie Kunstkring Plein 4
Schilderijen, bronzen beelden, natuurstenen beelden en keramiek.

In Het Weefhuis, Lagedijk 39, zal in het weekend van 30 april en 1 mei een expositie te zien zijn van kunstenaars van buiten de Zaanstreek; de Kunstkring Plein 4 uit Heerhugowaard exposeert met beelden en schilderijen. Al eerder exposeerde de kunstkring in Het Weefhuis. Dit keer doen mee: Han Beudeker, Peter Groot, Eugènie Herlaar, Riet Mak, Henny Mazurel, Yvonne Vredeling en Pieter Zwaanenburg.

Als winnaar van persprijzen voor zijn foto’s was Han Beudeker al gefascineerd door het lijnenspel en de wisselingen tussen licht en donker. Nu hij schildert, experimenteert hij met kleur. Met Han kun je alle kanten op; hij schildert zowel met olieverf als aquarel; behalve landschappen ook stadsgezichten en weet zich daarbij ook nog toe te leggen op modelschilderijen en portretten.

Ook van Peter Groot gaan we schilderijen zien. Hij werkt meestal in acryl, in een stijl die romantisch impressionistisch aandoet. Het werk is opgebouwd uit vlakken en vlakjes, soms figuratief, dan weer abstract.

Het werk van Eugènie Herlaar laat zich niet onder een noemer vangen. We zien landschappen, vrouwfiguren, bloemen, gereedschappen en vogels en dit alles in uiteenlopende stijlen. Ze werkt graag met olieverf maar ook met acrylverf, in een verfijnde penseelvoering en een kleurkeus die gevoel voor harmonie verraadt. Bijzonder zijn de schilderingen op leerachtige bladeren van de Zeedruif, een boom die onder andere op Curaçao groeit.

Riet Mak wil met haar kleurrijke schilderijen vooral haar levensplezier en positiviteit uitdragen en hoopt dit ook over te brengen op de kijker. Zij is al geruime tijd bezig als schilder en werkt voornamelijk in acrylverf.

De meestal realistische acrylschilderijen Henny Mazurel kenmerken zich door hun kleurenrijkdom: landschappen, figuren en schilderijen van rijke schakeringen aan stofpatronen. Daarnaast maakt zij ook beelden in allerlei steensoorten. Zij geeft les in haar atelier de Artfarm in Heerhugowaard.

In de naïeve schilderkunst van Yvonne Vredeling, geïnspireerd op het Westfriese platteland, is de ruimte, het lijnenspel van lucht, dijken en water haar onderwerp. Daarbij maakt zij ook beelden; net als haar schilderijen zijn die figuratief en eenvoudig van vorm.

Pieter Zwaanenburg maakt zijn bronzen beelden volgens de traditionele cire perdue, of de verloren-was-methode. Het totale proces levert altijd weer verrassingen op, die weer inspireren tot nieuw werk. Voor zijn onderwerpen kijkt Pieter Zwaanenburg rond in zijn eigen omgeving, in de literatuur, de mythologie maar ook in de vrije natuur. Het eindresultaat kan zowel realistisch als gestileerd abstract zijn.

De expositie is te zien op 30 april en 1 mei van 13:00 tot 17:00 uur. Voor informatie en enkele afbeeldingen van deze expositie kunt u kijken op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl en de Facebookpagina https://www.facebook.com/hetweefhuis/.