Expositie KunstEiland

Datum/Tijd
za 14-09-2019 - zo 15-09-2019
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Zaandam
-
-

Categorieën


kunstroute – muziek – performance – kinderactiviteiten

Op zaterdag 14 en zondag 15 september kan je van 13.00 – 17.00 uur volop genieten van kunst, performance, muziek en kinderactiviteiten tijdens de zevende editie van KunstEiland. Dit jaar bestaat de kunstroute op het Zaaneiland in Zaandam uit negentien locaties, waarvan zeventien woonkamers van bewoners uit de wijk. Naast de programmering in de huizen van bewoners, zal er buiten en in het Spaandergebouw op Badhuisweg 1 van alles te zien en te doen zijn voor jong en oud. Je bent van harte welkom op KunstEiland 2019!

Bewoners van het Zaaneiland in Zaandam toveren hun eigen woonkamer om tot galerie of theater en tonen werk van kunstenaars en artiesten die ze zelf waarderen.
Zo ontstaat er een mooie kunstroute door de wijk, waarbij je kennismaakt met uiteenlopende vormen van kunst. Behalve exposities, concerten en optredens in de huizen van de bewoners, zal er buiten op het centrale grasveld ook van alles te zien en te doen zijn voor jong en oud.

In het Spaandergebouw op Badhuisweg 1 (startpunt van de kunstroute) onder andere een voorproefje van het programma met een groepsexpositie van alle deelnemende kunstenaars. Hier bevindt zich bovendien de informatiebalie voor vragen en de brochure van KunstEiland 2019.

Wat kun je zoal verwachten?

–        Samenwerken aan een reusachtig, plastic kunstwerk met Robert Roelink

–        Orangerie met plantenspreekuur door de Zielige Plant

–        Street style kunstenaar Aron Kroes live in actie

–        De verbindende kracht van kleding door Katrine van Klaveren

Tot 14 of 15 september!

Robert Roelink op KunstEiland

De datum van KunstEiland 2019 nadert en de organisatie is druk bezig met de programmering van het evenement dat zaterdag 14 en zondag 15 september plaatsvindt op het Zaaneiland. Naast de exposities, concerten en optredens in de huizen van circa vijftien bewoners, zal er buiten ook van alles te zien en te doen zijn. Zo wordt er zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur op het centrale grasveld in de wijk door kunstenaar Robert Roelink gewerkt aan een groot opblaasbaar kunstwerk. Jongeren en kinderen zullen hem daarbij helpen.
Robert is een geëngageerde en rebelse beeldend kunstenaar. Vanuit de haat-liefde verhouding met plastic maakt hij juist met dit hedendaags materiaal schilderijen, collages, beelden, installaties en performances. Uit schijnbaar waardeloze en overtollige spullen bouwt hij kunstwerken die reageren op de toestand van het milieu en onze ‘duurzame’ samenleving. In het grensgebied tussen ethiek en esthetiek, schuurt zijn kunst daar waar nodig en doet hij een beroep op de betrokkenheid van publiek. 

In 1995 heeft Robert zijn studie aan de Kunstacademie in Kampen afgerond en leeft sindsdien een nomadisch bestaan. Sinds 2016 vormt hij, naast zijn autonome praktijk, samen met zijn  levenspartner (fotograaf Femke van Heugten) kunstenaarsduo VanRoelink. Doe mee! Lijkt het je leuk om mee te helpen aan de totstandkoming van het grote kunstwerk? Dan ben je van harte welkom op het speelveld op zaterdag 14 en zondag 15 september van 13.00 -16.00 uur. Je kunt op ieder  moment aanhaken en neem vooral zelf plastic tassen en verpakkingsmateriaal mee. 

Romy de Boer van Groen Geluk met Plantartsenpraktijk op KunstEiland

https://www.rodi.nl/reader/22264/44617/plantartsenpraktijk-tijdens-kunsteiland 

De Saense School voor Beeldende Kunst doet mee aan het evenement Kunsteiland