Expositie Kinga Wieczorek, Sannah de Zwart, Nahid Sayyah en Gea Zwart in het Theehuis

Datum/Tijd
za 11-05-2019
12:00 - 17:00 uur

Locatie
Theehuis Beeldentuin Zaandijk
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


Nieuwe expositie in het Theehuis Zaandijk

Vanaf 20 april tot en met 11 mei exposeren Kinga Wieczorek, Sannah de Zwart, Nahid Sayyah en Gea Zwart in het Theehuis Zaandijk met schilderijen, fotografie, keramiek en assemblages.

Schilderijen – Kinga Wieczorek

https://www.kinga-wieczorek.nl/

‘Schilderen is mijn leven en mijn passie. Ik maak mijn hoofd leeg, heb geen zorgen, voel geen vermoeidheid en geen stress.’ Voor Kinga Wieczorek is creëren een eindeloos proces, waarin ze zich kan blijven ontwikkelen in het weergeven van landschappen, mensen, dieren, gedachten. Schilderen is voor haar de mooiste manier om zich een eigen wereld zonder woorden voor te stellen.

Haar schilderijen hebben geen verborgen betekenis. Noch toont Kinga de problemen van de wereld. ‘Ik schilder mijn wereld zoals ik haar zie.’ Ze is van nature een positief mens. Dat vind je terug in haar kleurrijke werken. Ik vind het erg leuk als mensen daarvan kunnen genieten; nog leuker als mijn schilderijen en tekeningen mensen kunnen opvrolijken.’

Assemblages – Gea Zwart

http://www.geazwart.nl/

De kunstwerken van Gea Zwart zijn over het algemeen manshoog. Maar nu voor het eerst toont ze haar ‘piccolo’s’ buiten haar eigen atelier in het Theehuis. De piccolo’s zijn kleine werelden waarin je je gemakkelijk kunt verliezen. Ze gaan over verandering, groei en verval, stroming, tuinen, kleur. Gea nodigt de toeschouwer uit om te reflecteren, na te denken. In haar assemblages monteert ze diverse materialen zoals acrylaat, hout en papier, en bewerkt dit met verschillende schilder- en tekentechnieken.

In augustus exposeert Gea een van haar nieuwe, grote assemblages in het Hilton Molino Stucky tijdens de Kunst Biënnale van Venetië.

Fotografie – Sannah de Zwart

http://www.sannahdezwart.nl/

Sannah de Zwart laat zich in haar fotografie inspireren door natuurverschijnselen. In de serie wolkenluchten legt ze het spel van wolken vast dat elke keer weer verrast en verbaast.
In een serie portretten waar ze broers en zussen of roodharigen met elkaar vergelijkt, is ze vooral gefascineerd door familie-eigenschappen die uit haar foto’s blijken.
De serie van de Brokking is een sequentie waarin Sannah de afbraak van een oud gebouw door kranen in beeld brengt, waarbij vooral de verschillende luchten en belichting sfeerbepalend zijn. De vorm van het gebouw en de weerspiegeling in de Zaan benadrukken de mooie atmosfeer van de omgeving. Een iconisch gebouw dat een gezicht geeft aan de Zaanstreek.

Keramiek – Nahid Sayyah

http://sayyah.nl/

Nahid Sayyah is een bijzonder veelzijdige kunstenares. Behalve dat ze zeer wisselende stijlen in haar schilderijen, aquarellen en tekeningen laat zien, maakt ze ook zeer diverse keramische objecten, vaak in samenwerking met Klaas de Boer. Deze keer toont ze haar keramische werk in het Theehuis. Uit haar kunst blijkt duidelijk dat Nahid vooral de nadruk legt op schoonheid, harmonie en perfectie. Ze heeft oog voor detail en vaak een voorliefde voor romantische thema’s.