Expositie Kees Salentijn in de Bullekerk

Datum/Tijd
ma 27-07-2020 - ma 31-08-2020
Hele dag uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën


Kees Salentijn exposeert in de maanden juli en augustus in de Bullekerk, Westzijde 75. De onderwerpen die Kees Salentijn (1947) voor zijn tekeningen en schilderijen gebruikt zijn veelzijdig maar altijd mediterraan van aard en gezien vanuit de Spaanse cultuur en traditie.
Zo zijn de dans, de overvolle stranden, de optochten, de flanerende dames langs de boulevard, het landschap, de eetgewoonten en de traditionele feesten van Spanje veel voorkomende thema’s in zijn werk.Salentijn gebruikt naast lijnen ook geabstraheerde vlakken om figuren en hun omgeving te laten zien.
Frisjes neergezette hoekige of ronde vormen met daarin getekende patronen en versieringen, geven de kledingstukken weer waarmee hij mannen, vrouwen en kinderen weergeeft. Vlakke patronen, blokken kleur en vlugge spatten verf vormen de voor- en achtergrond en verbeelden een bloementuin, trottoir, behang, wolken of lucht. Salentijn benadert zijn stillevens op een vergelijkbare manier. Hij werkt met pen, potlood en penseel, maar ook gouaches, acrylverf, collages of een combinatie van dit alles.

Bron”rodi