Expositie InspirationArt van Haggith van Hees

Datum/Tijd
za 10-09-2022 - zo 11-09-2022
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


 

Met de titel InspirationArt zal Haggith van Hees verschillende thema’s laten zien, abstracte bloemvoorstellingen, abstracte landschappen en abstract expressionistisch werk.

Haggith van Hees-Reesink is zich aan het ontwikkelen als multimedia kunstenares. Zij heeft verschillende opleidingen gedaan die haar creativiteit hebben gevormd. Zo heeft zij zich beziggehouden met fotografie, art-jounaling (red.: kunstdagboeken maken), etsen en mixed-media.

Nu maakt zij schilderijen, zowel figuratief als abstract, die zich kenmerken door levenslust en een verbinding met sociale thema’s als diversiteit en inclusiviteit. Haggith maakt veel gebruik van diepe, heldere kleuren, waarvoor ze pigmenten van verfmolen De Kat op de Zaanse Schans gebruikt.

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Geboren in Utrecht, in het pand waar ooit Gerrit Rietveld zijn winkel had, verhuisde ze op jonge leeftijd met haar ouders naar de binnenlanden van Papoea Nieuw-Guinea. De intense kleuren van de jungle, de tropische bloemen en de paradijsvogels maakten een onuitwisbare indruk op haar. Bij terugkeer naar Nederland volgde zij een aantal creatieve opleidingen. Momenteel studeert zij Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

‘Met kunst wil ik inspiratie bieden, ook als ergens geen woorden voor zijn. Als tijdens het schilderen, alles samenkomt, weet ik dat ik een goede keuze heb gemaakt. Dan ga ik zingen.’

Haggiths werk was eerder te zien in Bibliotheek Den Haag en Galerie Arthur aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam. Meer van haar werk is te vinden op haar instagrampagina https://www.instagram.com/haggith/