Expositie houtdraaiwerk, meubels en schilderijen

Datum/Tijd
za 06-08-2022 - zo 07-08-2022
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


AUGUSTUS
6 + 7 aug 13:00 – 17:00 uur 
Expositie HOUTDRAAIWERK, MEUBELS EN SCHILDERIJEN
Handgemaakte meubels en aanverwante artikelen van Thecla Gieles, houtdraaiwerk van Otto Koedijk en schilderijen en tekeningen van Jochem Witteveen.

Otto Koedijk, houtdraaier sinds 1988, exposeerde in 2021 al eerder in Het Weefhuis. Hij woont in Brummen, in de boomrijke IJsselvallei. Dat komt goed uit, want voor zijn projecten zoekt hij altijd hout uit zijn directe omgeving. Dit geeft hem het voordeel dat hij de boom waar het hout van komt kent en dit zo heeft hij meer inzicht in de kwaliteiten, die de afzonderlijke brokstukken bezitten; of het nu stammen, wortelvoeten, slapende knoppen of okselweefsel betreft. Al naar gelang de oorsprong van het hout kiest Koedijk de bestemming. Zo maakt hij schalen met een verhaal, bollen met barsten, puzzels van hout met een bijzondere tekening, lichtobjecten en speeldingen. Voor meer over zijn werk kan men terecht op www.ottokoedijk-houtdraaier.nl.

Thecla Gieles heeft inmiddels meer dan 15 jaar haar eigen bedrijf. Zij werkt als zodanig voornamelijk in opdracht, waarbij zij meubels en interieurwerk op maat maakt. Toch heeft zij daarnaast nog tijd en inspiratie om haar eigen ideeën vorm te geven. – ideeën waar zij vaak al langere tijd mee rond loopt en die tijd hebben gehad om zich uit te kristalliseren.

In Het Weefhuis zullen meubels en aanverwante voorwerpen te zien zijn. Deze kenmerken zich door een zekere mate van eenvoud, zowel in materiaal als in vormgeving. Gieles gebruikt daarbij uiteenlopende materialen. Daarnaast zijn er voorproefjes te bekijken van nog te realiseren projecten, en diverse prototypes, zoals een eetkamertafel die om te toveren is tot een ergonomische werkplek. Voor meer informatie over Thecla Gieles: www.theclagieles.nl

 

Aan de wanden van Het Weefhuis zal het werk te zien zijn van de twintigjarige Jochem Witteveen. Witteveen volgde zijn opleiding aan de HKU in Utrecht; zijn werk is voornamelijk illustratief. Daarbij ligt de focus op vogels, mensen en andere dieren, meestal in een absurdistische sfeer. Symboliek, mythologie, natuur en humor komen vaak terug. Inspiratiebronnen vindt Witteveen in de Nederlandse kunst en literatuur.