Expositie Gedroomde werkelijkheid in het Theehuis

Datum/Tijd
za 07-12-2019
12:00 - 17:00 uur

Locatie
Theehuis Beeldentuin Zaandijk
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


Gedroomde werkelijkheid

Marsha Metselaar (keramiek en textiel), Marian Sturkenboom (sieraden) en Bo Terry (schilderijen en illustraties) maken zeer divers werk maar wel met een gemeenschappelijk thema. Ondanks dat zij alle drie gebruik maken van herkenbare elementen uit het dagelijkse leven, hebben hun werken een dromerige en vaak ook luchtige ondertoon.

Marsha Metselaar – http://marshametselaar.nl/

Marsha maakt figuratief verhalend werk en beelden met een toepassing. Haar werkstukken  zijn combinaties van ‘harde’ en ‘zachte’ materialen, met name keramiek en textiel. In de verhalende beelden komen herinneringen, dromen, verlangens en indrukken van alledag samen in een handzaam formaat. De objecten zien eruit als speelgoed voor volwassenen gemaakt van kwetsbaar materiaal. Haar samengestelde beelden noemt ze opstellingen, kleine mise-en-scènes van personages en decorstukken. Anders dan in de echte wereld spelen dieren, bomen en het landschap de hoofdrol. Daar tegenover zet zij wereldlijke verleidingen waaraan je je als mens soms hopeloos overgeeft, zoals kooplust. De toegepaste beelden zijn vaak dieren die iets voor je doen. Ze houden kaarsen vast of één mooie bloem.

Marian Sturkenboom – https://www.mariansturkenboom.nl/

De sieraden van Marian Sturkenboom worden gekenmerkt door transparantie lichtheid en ruimte in vorm en/of materiaal. Zij werkt met onconventionele materialen zoals silicone rubber, hars en staaldraad.  Het met geen of weinig pigment gegoten rubber laat zich gemakkelijk dragen, vaak ingetogen ondanks de grootte; zo laat het de drager bijzonder zijn. Soms met een knipoog naar de parelketting in “Missing pearls” . Met natuur geïnspireerde vormen en structuren en het gebruik van bessen, zaden en bloemen creëert ze een nieuwe natuur.

Bo Terry  

De favoriete thema’s van Bo Terry zijn dromen en wensen. Deze geeft zij vorm door middel van olieverfschilderijen en digitale illustraties. De illustraties gaan over geluk, humor, eenzaamheid, vergankelijkheid en relativering. Een aantal hiervan zal te zien zijn tijdens de expositie. Ook staan haar tien mooiste olieverfschilderijen tentoongesteld. Deze werken beelden interieurs en fantasierijke bloemen uit, die losjes zijn gebaseerd op de werkelijkheid. Kleur en compositie staan hierin centraal.