Expositie Fotogroep ZesFotografen | Together Again

Datum/Tijd
za 02-04-2022 - zo 03-04-2022
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


FOTOCLUB ZESFOTOGRAFEN EXPOSEERT WEER IN HET WEEFHUIS

ZAANDIJK –Op 2 en 3 april exposeert de fotoclub Zesfotografen, in het Weefhuis aan de Lagedijk 39. ZesFotografen exposeerde al eerder in Het Weefhuis; nu komen zij weer samen – Together Again. In een iets andere bezetting voegt dit keer Herman Wieten zich bij de eerdere exposanten, te weten: Trudy Sennhauser, Jacqueline Mulier, Tim knol, Paul Verbunt en Rob Verweij.

De fotografen hebben elk hun eigen kijk op wat zij willen verbeelden en hoe zij de camera gebruiken. Zo vindt Herman Wieten het leuk om fotografische afbeeldingen te maken, met speciale aandacht voor abstracten en collages. In deze expositie laat hij uiteenlopende, met schaar en lijm gemaakte, collages zien.

Jacqueline Mulier heeft voor deze expositie een serie abstracte beelden uitgezocht. Spelen met beweging, licht en kleur. Zij maakte deze beelden met haar smartphone.

Paul Verbunt heeft een voorliefde voor landschapsfotografie, met name voor bomen. Hij toont een serie zwartwit foto’s van knotwilgen, z.g. “pinhole” foto’s, gemaakt op zwartwit film met een gaatjescamera.

Tim Knol fotografeert al zo’n vijftig jaar. Hij heeft eigen fotobedrijf (tkFotowerk), is docent fotografie bij Fluxus en medewerker fotografie bij het Zaans Museum. Hij probeert de emotie van toevallige ontmoetingen vast te leggen in simpele beelden. (tkFotowerk.com)

Trudi Sennhauser houdt zich geregeld bezig met het fotograferen van verval/urbex. Deze keer valt haar keuze op de beelden van een vergeten kunstenaar. De beelden/gebouwen zijn aan verval onderhevig en juist daardoor bijzonder. Trudi gebruikt verschillende technieken, verschillende lenzen en wisselt ook van camera’s wat de foto’s veelzijdig maakt.

Stel je voor, de dramatische wolkenluchten van John Constable en het landschap rondom Saendelft. Rob Verweij bracht deze tijdens zijn corona-ommetjes bij elkaar.

De expositie is te zien op 2 en 3 april van 13:00 tot 17:00 uur. Voor informatie en enkele afbeeldingen van deze expositie kunt u kijken op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl en de Facebookpagina https://www.facebook.com/hetweefhuis/.