Expositie Co van Assema tijdens Feestweekend Zaandijk 525 jaar

Datum/Tijd
za 14-09-2019 - zo 15-09-2019
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


Tijdens het feestelijke weekend waarin gevierd wordt dat Zaandijk 525 jaar bestaat, exposeert In Het Weefhuis Co van Assema. Deze bekende Zaanse kunstenaar schildert inmiddels al ruim 35 jaar. In z’n atelier vind je voorwerpen meegenomen als inspiratiebronnen voor zijn werken: gedroogde zeenaalden en plantjes, schelpen, stenen en stukjes hout door de zee gebracht.

Zelf zegt Co van Assema: “Ik heb het graag over het kleine en zoem graag in op de onderwerpen die bijvoorbeeld de Wadden en de zee in zich dragen. De dingen die je eigenlijk niet meteen ziet zoals schelpen, gapers, pieren en zagers die in de Waddenbodem leven. Of het leven dat in en om de zee zit”.

Naast het schilderen van het kleine heeft  Van Assema periodes waarin hij zich richt op zogenaamde ‘koeienschilderijen’. Koeien en kalveren in de weilanden van Noord Holland. Meer kunt u hierover lezen op de website van Het Weefhuis.

Voor Zaandijk 525 heeft Co van Assema een van zijn koeienschilderijen beschikbaar gesteld voor verloting. Loten kosten € 5,- en zijn te verkrijgen via de website van Zaandijk 525, https://www.zaandijk525.nl/.

De expositie is te bezichtigen op 14 en 15 september van 13:00 tot 17:00 uur. Voor informatie en enkele afbeeldingen van deze expositie kunt u kijken op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl en onze Facebookpagina https://www.facebook.com/hetweefhuis/.