Expositie ‘Blikvangers’ bij FluXus

Datum/Tijd
wo 25-01-2023 - vr 03-02-2023
Hele dag uur

Locatie
Fluxus Verkadefabriek
Westzijde 168
1506 EK Zaandam

Categorieën


Kom langs bij de FluXus-locatie Verkadefabriek en bewonder het werk van cursisten van netwerkdocente Vera van Heusden in de expositie ‘Blikvangers’. De expositie werd op donderdag 12 januari feestelijk geopend en is tot 3 februari te bewonderen tijdens de openingstijden van FluXus.

 Plezier in tekenen en schilderen

De exposanten volgen de cursus ‘Tekenen en Schilderen 1’ van Vera van Heusden, op maandagavond in de buurtcentrum Pelikaan te Krommenie. Velen van deze groep doen dit al een aantal jaren. Vera: “Ik hoop dat met deze tentoonstelling het plezier in het tekenen en schilderen zichtbaar is”.

Andy Warhol als inspiratie

De werken in deze expositie zijn gemaakt naar aanleiding van een opdracht, die door iedere cursist op hun eigen, unieke manier ingevuld is. Het gezamenlijke werkstuk genaamd ‘Blikvanger’ is geïnspireerd op het werk van Andy Warhol. Het is dan ook de blikvanger van de expositie.

De exposanten zijn Indre Assefa, Tejo de Blok, Sven Debetz, JanWim Dekker, Gre Groot-Boelens, Gert Jaspers, Xandra vd Meer, Antina Meurs, Annemiek Migchelsen, Wil Stevens, Lida de Waal en Bertie de Wit.

Volgende expositie: Aquarel, papier en plezier

Vanaf 9 februari zijn de cursisten van de aquarellessen van Vera van Heusden aan de beurt. De expositie ‘Aquarel, papier en plezier’ wordt feestelijk geopend op 9 februari om 19.00 uur op de FluXus-locatie Verkadefabriek (publiek is van harte welkom) en is tot en met 23 februari te bezoeken tijdens de openingstijden van FluXus. Vera over haar aquarelgroep: “Het is een fijne groep om mee te werken en ze maken grote sprongen met hun werk. De opdrachten zijn heel divers en het is leuk om de verschillende handschriften te herkennen.” De exposanten zijn Rien van Aart, Marijke Binnekade-van Elsland, Marijke Bonnouvrie-van der Eng, Mettele van de Bos, Trudy Kakes, Loes de Ruyter, Mariëlle Timmerman-Scheffer, Herman Wiete en Anneke Zeiler.