Expositie Aron Kroes in de Fabriek

Datum/Tijd
vr 12-10-2018 - do 08-11-2018
14:30 - 23:30 uur

Locatie
Cafe Fabriek
Jan Sijbrandsstreeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


Café de Fabriek exposeert vanaf vrijdag 12 oktober werken van de Zaanse beeldend kunstenaar Aron Kroes.
De 31 jarige Zaankanter studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en heeft tegenwoordig zijn atelier op de Peperstraat in Zaandam. Zijn roots liggen in de graffiti en streetart en dat is in zijn werken nog steeds terug te zien.
De Fabriek toont vijf grote vrouwenportretten op canvasdoek. Aron Kroes heeft voor die portretten veel gebruik gemaakt van zilver, chroom en goud; verfkleuren die vooral door graffitiartiesten worden gebruikt.
Kroes: “Het is een kleurenpalet die ik nog steeds graag gebruik voor mijn canvas werken en muurschilderingen. Mensen kennen mij vooral van mijn streetart, zoals mijn muurschilderingen bij het  viaduct bij het ZMC. Ik probeer hier regelmatig diverse portretten op groot formaat te maken om mijn werk vanuit het atelier ook weer terug naar de straat te brengen. Veel mensen die mij van mijn straatkunst kennen, weten echter niet dat ik ook schilderijen op canvasdoek maak.” De expositie in Café de Fabriek (Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam) loopt van 12 oktober t/m 8 november. De
werken van Aron Kroes zijn tevens te koop en te huur via Artzaanstad. Geïnteresseerden zijn ook welkom om een kijkje te nemen in het atelier van de kunstnaar op Peperstraat 116. Maak daarvoor een afspraak via hello@aronkroes.nl of via telefoonnummer 06-40203450.