Expo Zaans Grafisch Collectief

Datum/Tijd
za 02-04-2022 - wo 01-06-2022
Hele dag uur

Locatie
Fluxus Verkadefabriek
Westzijde 168
1506 EK Zaandam

Categorieën


Expo Zaans Grafisch Collectief
 

Kom de expositie van het Zaans Grafisch collectief  bewonderen bij FluXus in de Verkadefabriek aan Westzijde 168 in Zaandam! Om te vieren dat het ZGC nieuwe leden telt en dankbaar gebruik maakt van het atelier bij FluXus in de Verkadefabriek, is er in de gangen het hele Fluxus-gebouw werk van het collectief te zien. Iedereen is van harte uitgenodigd om de ruim 30 werken te komen bewonderen. Het werk is ook te koop. 

Het Zaans Grafisch collectief, afgekort ZGC, is een unieke groep kunstenaars die elke week samen komt om te etsen, lino’s te maken en andere drukkunst te beoefenen. Er is geen vaste stijl of groepsgestuurde visie, kunstenaars zijn zelfsturend en maken hierdoor een breed scala aan beelden. Sinds 2005 worden leden van het ZGC geïnspireerd en gemotiveerd door samen met elkaar te exposeren en atelier te houden, en sinds 2020 maakt het ZGC gebruik van het atelier op de FluXus-locatie Verkadefabriek aan de Westzijde 168.

Kennis delen doet het ZGC niet alleen onderling. leden van het ZGC geven bijvoorbeeld ook lessen aan leerlingen van het Zaanlands Lyceum in de prachtige gerenoveerde ruimtes in de Verkadefabriek. Als collectief vindt het ZGC het belangrijk om laagdrempelig de kunst vanuit de Zaanstreek te delen met derden.