Excursie stiltebeleving in de natuur van Het Twiske

Datum/Tijd
do 18-05-2023
09:00 uur

Locatie
Sporthal Oostzaan
Twiskeweg 107
1511 BW Oostzaan

Categorie├źn


Op Hemelvaartsdag (18 mei) verzorgt Pieter Hottentot,  natuurgids van IVN-Twiske in opleiding, in de traditie van het dauwtrappen een excursie stiltebeleving in de natuur van het Twiske.
In ons hectische bestaan is steeds meer behoefte aan rust. Een beproefd concept hiervoor is de natuur in gaan, maar hoe zorg je ervoor dat je gedachten niet met je aan de haal gaan?
Dat ervaar je tijdens de stiltewandeling.
De excursie start bij de sporthal in Oostzaan. Tijdens de wandeling staat Pieter regelmatig stil bij een boom, gewoon om te aanschouwen en de mystieke betekenis, die onze voorouders hieraan gaven, te ervaren. 
Qigong-oefening
Ook is er zesmaal een pauze om de vijf seizoenen en de daaraan gekoppelde elementen te benoemen, ondersteund door een eenvoudige qigong-oefening. De zesde pauze is voor het nuttigen van eventueel meegebrachte etenswaar en drinken. Voor een optimale beleving van de natuur laat Pieter je gedurende de wandeling bewust gebruikmaken van je zintuigen. Het is daarmee geen traditionele excursie in de natuur met veel weetjes maar een beleving om op eigen kracht de natuur te ervaren. Start bij de sporthal in Oostzaan, Twiskeweg 107, om 9.00 uur.
Dauwtraptraditie
Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om in de dauwtraptraditie ook om 5.30 uur te starten. Iedereen is welkom (kinderen onder begeleiding). Vanwege de duur van de wandeling is enige conditie gewenst. Aantal deelnemers: maximaal 20. Aanmelden: pieterhottentot@icloud.com