Erik of het klein insectenboek | HNTjong

Datum/Tijd
za 18-02-2023
19:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Deze roadmovie-voorstelling vol muziek, dans en een geweldige cast is een must see voor de hele familie. Erik of het klein insectenboek is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. Erik die danst met de Hiphophommel en slaapt in een slakken-Airbnb. Een visuele en muzikale familievoorstelling, waarbij je ogen en oren tekortkomt. Regisseur Noël Fischer en tekstschrijver Jibbe Willems werken na verschillende succes voorstellingen opnieuw samen aan deze te gekke familievoorstelling.

Het verhaal
Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Gekrompen tot het formaat van een vlieg komt Erik terecht in stadspark de Wolleweide. Hij beleeft bizarre avonturen tussen grassprieten die hoger zijn dan flatgebouwen. In deze wonderlijke wereld lijken de insecten verdacht veel op mensen.

Erik ontmoet bekakte wespen, danst met de hiphophommel en slaapt in een slakken-Airbnb. Gaandeweg ontdekt Erik steeds meer dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten pesticiden. Kan Erik zichzelf en de insecten uit deze grote problemen redden?

Ook in de foyer is van alles te beleven is rondom de thema’s die in de voorstelling terugkomen zoals klimaatverandering, bijensterfte en zwerfafval.

Insectenboek i.s.m. Naturalis
Naast de voorstelling is er i.s.m. Naturalis Biodiversity Center een speels insectenboekje gemaakt dat in alle theaters te krijgen is. In dit boekje leer je zes insecten een beetje beter kennen. Misschien blijk je wel heel veel met een kakkerlak gemeen te hebben! Of zit jij helemaal op één lijn met een eendagsvlieg. Misschien… ga je zelfs een beetje van insecten houden. 

Albert HeijnzaalBestel

Extra informatie:

Regie: Noël Fischer
Met: Hein van der Heijden, Billy de Walle, Esther Scheldwacht, André Dongelmans, Emma Vermeulen & Soumaya Ahouaoui
Overige: tekst: Jibbe Willems choreografie: Shailesh Bahoran toneelbeeld: Thomas Rupert en Roos Veenkamp kostuumontwerp: Sacha Zwiers video en animatie: Catharina Scholten
Ik wil: Met de hele familie