Erdi Beachwaterpolo Toernooi

Datum/Tijd
zo 21-08-2022
15:00 - 18:00 uur

Locatie
Zaanse Golf Club
Zuiderweg 68
1456 NH Wijdewormer

Categorieën


Er was al een Hoop & Walvis clubtoernooi bij de Zaanse Golfclub. Maar Brouwerij Hoop en restaurant d’Swarte Walvis zijn ook sponsoren van ZV de Zaan. De golfclub is gelegen rond het oude natuurbad Wijdewormer waar de contouren van een wedstrijdbad nog zichtbaar zijn. “Dus waarom niet waterpolo en golf combineren?”, dacht het bestuur van ZV De Zaan. En dat gaat nu gebeuren op 21 augustus tijdens het Erdi Beachwaterpolo Toernooi.

Beachwaterpolo en Golftoernooi op zelfde locatie

Om dit zomerse event direct van een fris jasje te voorzien is gekozen voor het nieuwe Beachwaterpolo. Want naast Volleybal en Basketbal (3×3) heeft waterpolo ook een nieuwe variant erbij. “Bij Beachwaterpolo is het speelveld kleiner, en dus ook de teams kleiner (vijf  spelers in plaats van zeven), en zijn de regels aangepast om het sneller en dynamischer te maken. Het speelveld bestaat uit een opblaasbare versie van lijnen en doelen en wordt in zijn geheel geplaatst in het oude natuurbad. Hoe het gaat? Kom maar langs op 21 augustus!”, stelt de organisatie. 

De wedstrijden van het eerste Erdi-Beachwaterpolo toernooi, met naast De Zaan ook onder meer streekgenoten en mede-eredivisionisten De Ham, vangen aan om 15:00 uur en duren tot 18:00 uur. Voor de gelegenheid is de 18e hole van de golfbaan verkort om ‘ongewenste ballen in het spel’ te voorkomen.

Meer info https://www.rodi.nl/zaanstad/sport/306621/oude-natuurbad-wijdewormer-wordt-na-35-jaar-weer-bespeeld