Ensemble Agamemnon | François Cardey | Het mythische paradijs

Datum/Tijd
do 12-12-2019
20:15 uur

Locatie
Zuidervermaning Westzaan
Zuideinde 233
1551 EG Westzaan

Categorieën


Donderdag 12 december 2019, 20.15 uur, Organisatie Oude Muziek

ENSEMBLE AGAMEMNON / FRANÇOIS CARDEY

Een vroegbarokke kerst met Monteverdi, Schütz en Fux
Ensemble Agamemnon geeft kerstconcert bij kaarslicht in Westzaan
Ensemble Agamemnon geeft donderdag 12 december een bijzonder kerstconcert bij kaarslicht in de Zuidervermaning in Westzaan. Met muziek van Claudio Monteverdi, Heinrich Schütz en Johann Joseph Fux brengt het jonge ensemble van de cornettospeler François Cardey licht en warmte in de donkere dagen voor kerst.

De sopraan en vijf instrumentalisten van Ensemble Agamemnon richten zich op vroegbarokke pastorales: muziek waarin herders en harmonie met de natuur centraal staan. De zoete klanken van Monteverdi’s slaapliedje Berceuse d’Arnalta, Schütz’ Weihnachtshistorie en de pastorales van Fux en zijn tijdgenoten vormen de perfecte opmaat naar de kerstperiode.

Ensemble Agamemnon
Ensemble Agamemnon bestaat uit jonge musici met een gedeelde liefde voor het vocale en instrumentale repertoire van de zeventiende eeuw uit Italië en het Heilige Roomse Rijk. Het ensemble speelt graag muziek die niet zo vaak te horen is.

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

 
Kaarten: € 25,- , vriend € 21,- , CJP/student € 10,- (exclusief transactiekosten)
Abonnement Zuidervermaning: 6 concerten € 127,50 / Vriend € 107,10

Kaartverkoop: via Oude Muziek of 030-2329010

Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit een concert met kaarslicht en is na afloop gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.