Elles Bailey in Concert

Datum/Tijd
zo 07-05-2023
20:00 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


07MEIELLES BAILEYELLES BAILEY IN CONCERT20:00 – 00:00 Podium de FluxMuziek:Jazz – blues – americana,RockVoorverkoop:€19.00Deurverkoop:€21.00Deur open:20:00TICKETS

Elles Bailey is een Britse zangeres uit Bristol die bekend staat om haar unieke combinatie van blues, roots en country muziek. Met haar karakteristieke stemgeluid en krachtige teksten heeft ze de harten van vele muziekliefhebbers weten te veroveren.

Elles Bailey werd geboren in 1989 en groeide op in Bristol, Engeland. Al op jonge leeftijd ontdekte ze haar liefde voor muziek en begon ze met het schrijven van eigen nummers. In 2015 bracht ze haar eerste EP uit, genaamd “Who I Am”. Het duurde niet lang voordat haar talent werd opgemerkt en ze begon op te treden op verschillende podia in het Verenigd Koninkrijk.

In 2017 bracht Elles Bailey haar debuutalbum “Wildfire” uit, dat positief werd ontvangen door zowel critici als publiek. Het album bevat een mix van blues, country en roots muziek, met nummers als “Wildfire” en “What If I”. Haar muziek werd vergeleken met die van iconen als Bonnie Raitt en Lucinda Williams.

Elles Bailey’s tweede album, “Road I Call Home”, werd uitgebracht in 2019 en bevatte nog meer blues en roots-invloeden. Het album bevat nummers als “Little Piece of Heaven” en “Help Somebody”. Ook dit album werd goed ontvangen door fans en critici.

Op 7 mei laat Elles Bailey van zich horen in DE FLUX!