Eerlijk is eerlijk (vanaf 6 jaar) | Als het ware

Datum/Tijd
vr 27-10-2023
15:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Het beroemde dievenduo Bonnie en Klaus is eindelijk gevangen. Waar ze eerst uitblonken in stelen, liegen en alles voor jezelf houden, moeten ze nu alles delen in hun cel: een bed, een stoel, een deur, een raampje, een wc pot. En de maaltijd die ze van een vreemde gevangenbewaarder krijgen. Hoewel ze nooit hebben geleerd om eerlijk te zijn, moeten ze het nu proberen: in ruil voor vrijheid…

Een gewiekste advocaat zegt ze te helpen maar zet ze flink tegen elkaar op; een geniepige schoonmaker maakt ze bang met bizarre nieuwtjes van buiten; een psycholoog verwart ze met gekke testjes… Gelukkig biedt een klein lief ratje hulp. Maar wie willen ze zijn? Kiezen ze voor elkaar of zichzelf? Wie liegt er het eerlijkst? Wie is er te vertrouwen?

In Eerlijk als het ware creëren Kuijper en Raaijmakers met thematiek uit Antigone (Sofokles) een nieuw verhaal voor kinderen vanaf 6 jaar: streven naar eerlijkheid in een wereld waar het een kwestie van perspectief is; de ‘ware’ eerlijkheid bestaat niet. Alle rollen worden bij elkaar gelogen door twee spelers in een vernuftig spel waar het (jonge) publiek zelf een oordeel kan vellen.

Kleine ZaalBestel