Eendaagse tentoonstelling over het rijke historisch verleden van Jisp

Datum/Tijd
za 13-05-2023
12:00 - 16:00 uur

Locatie
De Jisper Kerk
Dorpsstraat 119
1546 LH Jisp

Categorieën


Jisp, de parel van de Zaanstreek, heeft een rijk historisch verleden dat zaterdag 13 mei aan het grote publiek zal worden verteld.

Een lezing en een unieke eendaagse tentoonstelling in de Jisperkerk, zal de bezoeker meenemen vanaf de eerste bodemschatten uit de 12de eeuw tot het prachtige dorp van nu.

Voorafgaand zal Burgermeester Judith Michel-de Jong en Wethouder Jeroen Schalkwijk van Wormerland, twee nieuwe informatieborden onthullen die de prachtige geschiedenis van Jisp in woord en beeld vertellen aan de vele bezoekers die jaarlijks dit prachtige lintdorp komen bewonderen.

Op 13 mei zal de onthulling van het eerste informatiebord plaatsvinden om 11 uur, aan het begin van Jisp, ter hoogte van basisschool de Harpoen. Daarna loopt het gezelschap naar ‘het kommetje’ bij de Lepelaar om daar het tweede bord te onthullen voor het publiek.

Aansluitend wordt de tentoonstelling in de Jisperkerk geopend en starten de lezingen door de gemeentelijk archeoloog van de Zaanstreek, Piet Kleij en Nico Koelemeijer van de Oudheidkundige Commissie Jisp.

Om ca. 16 uur zal de eendaagse tentoonstelling sluiten.

De Jisper Contactcommissie nodigt u allen van harte uit op 13 mei a.s.