DWG Film | Shadow of the Vampire

Datum/Tijd
do 04-01-2024
20:30 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


SHADOW OF THE VAMPIRE

  • Film

donderdag, jan 04, 2024Open: 20:00Aanvang: 20:30Prijs: €3,-


Regisseur: E. Elias Merhige
Jaar: 2000
Land: Engeland
Duur: 92 minuten
 

Het is 1921 en de Duitse regisseur F.W. Murnau (John Malkovich) heeft net de studio-opnames van zijn nieuwe film Nosferatu afgerond, als hij met zijn cast en crew  naar Oost-Europa afreist om te beginnen met het filmen op diverse locaties. Murnau is bezig met een ongeautoriseerde verfilming van Bram Stoker’s Dracula en de opnames op locatie zullen de eersten zijn waar de vampier Graaf Orlok in zal verschijnen. Orlok zal gespeeld worden door de vrij onbekende Max Schreck (William Dafoe), een acteur die zich, zoals het gezelschap te horen krijgt, volledig inleeft in zijn karakter en daarom alleen in volle make-up zal verschijnen terwijl alle opnames waar hij in speelt ’s nachts zullen plaatsvinden. 

Terwijl Schreck bewondering opwekt door continu in karakter te blijven gebeuren er vreemde dingen. Een cameraman wordt in een coma aangetroffen, zijn vervanger vermoord, regisseur Murnau gebruikt steeds meer kalmeringsmiddelen en Schreck lijkt het inleven in zijn karakter wel heel erg serieus te nemen. 

Producent Nicolas Cage was eerst van plan om zelf de rol van Schreck te spelen maar veranderde van gedachten toen William Dafoe – met wie hij in Wild at Heart speelde – aangaf interesse te hebben. Dafoe verdiende er een Oscar nominatie mee.