Duo expositie van Ann van de Werf en Mieke de Wit

Datum/Tijd
do 18-10-2018 - do 03-01-2019
10:00 - 20:00 uur

Locatie
Evean Oostergouw
Koningin Julianaweg 10
1502 DZ Zaandam

Categorieën


 In Evean Oostergouw in Zaandam aan Koningin Julianaweg 10 is tot 3 januari 2019 een duo expositie te bezoeken tussen 10.00 en 20.00 uur. In de centrale ruimtes op de begane grond en in de gang op de eerste etage hangen de werken van Ann van de Werf en Mieke de Wit.

Ann v.d. Werf is rond 1992 begonnen met schilderen in Buurthuis ‘De Bovenkruier’ op het Kalf. Na een aantal jaren is zij naar ‘De Zaanse Schilderskring’ gegaan. Hier schildert ze elke dinsdagmiddag naar volle tevredenheid. Ann schildert meestal na van foto’s of plaatjes uit een tijdschrift. Dieren spreken haar het meeste aan. Ze vindt het een fijne hobby. Ann’s advies aan anderen die ook overwegen te gaan schilderen: “Denk niet ‘Dat kan ik niet’, gewoon proberen!”
Na 47 jaar in de zorg gewerkt te hebben, waarvan de laatste jaren met zeer veel plezier in Oostergouw, is Mieke een paar jaar geleden met pensioen gegaan. Haar vrije tijd besteedt zij nu onder andere aan veel vrijwilligerswerk en schilderles. De schilderijen die in Oostergouw hangen, zijn het resultaat van die lessen. Met elk schilderij leert zij andere technieken of gebruik van andere materialen. Het is dus werk van een amateur en technisch gezien nog verre van perfect, maar samen met haar schildergenoten geniet Mieke volop van de wekelijkse lessen en het samen creëren van iets nieuws.