Dubbel Expositie ‘Erik & Ben; 2x Oldenhof’

Datum/Tijd
za 05-03-2022 - zo 06-03-2022
11:00 - 17:00 uur

Locatie
Artzaanstad Kunstcentrum Zaanstad
Grote Hulzen 11
1505 RH Zaandam

Categorieën


OP ZATERDAG 5 MAART OPENT BIJ ARTZAANSTAD DE DUBBEL EXPOSITIE ‘ERIK& BEN; 2X OLDENHOF’. IN DEZE TENTOONSTELLING TONEN WE TOT EN MET ZATERDAG 9 APRIL WERK VAN DE BEKENDE BROERS ERIK& BEN OLDENHOF.
 
ARTZAANSTAD IS GEVESTIGD OP HET HEMBRUGTERREIN ZAANDAM, OP EEN STEENWORP AFSTAND VAN AMSTERDAM HOUTHAVENS. DE GETOONDE KUNSTWERKEN ZIJN TE HUUR EN TE KOOP.
 
Eenvoud is de kracht van kunstenaar Erik Oldenhof. In zijn lijnschilderijen streeft hij er naar om met minimale middelen een maximaal schilderkunstig rendement te halen. Zijn schilderijen gaan over het proces van schilderen, van overschilderen, toevoegen en weglaten, oppervlak en diepte, licht en schaduw, sporen trekken en ontsporingen veroorzaken, orde scheppen en de bewuste verstoring daarvan. Van een afstand lijken Oldenhofs doeken slechts te bestaan uit strenge, wetmatige en rationele lijnstructuren. Maar van dichtbij zinderen en vibreren de doeken met hun dikke verflagen uitbundig.

Zijn broer Ben Oldenhof snijdt met losse hand vormen uit stalen platen, alsof hij tekent. Deze vormen last hij op een paar punten aan elkaar tot grotere objecten die luchtig lijken te zweven en te dansen. In deze dubbelexpositie tonen we vooral assemblages, gemaakt van staal en restmaterialen en epoxy. Dit soort assemblages behoren tot de zogenaamde recyclekunst. Een stroming die voor hun werk veelal afgedankte objecten als basis gebruiken.