Doneer zaailing of stek op ‘doneer-een-zaailing dag’

Datum/Tijd
zo 12-02-2023
14:00 - 16:00 uur

Locatie
Scouting Assendelft
Veenpolderdijk 23
1566 PH Assendelft

Categorieën Geen Categorieën


Stekken en zaailingen uit de eigen tuin, wat doe je er mee? De groen kliko in? Of op zondag 12 februari afgeven op inleverlocaties tijdens de landelijke ‘doneer-een-zaailing dag’? Zo zijn er in de Zaanstreek inleverlocaties als de Pluktuin in het Jagersveld, bij de Scouting in Assendelft maar ook in Zaandam en Koog aan de Zaan.

Meer Bomen Nu organiseert deze groene dag die als doel heeft zaailingen en stekken te verzamelen en op een nieuwe locatie uit te laten zetten door vrijwilligers. Het gaat daarbij om zaailingen van bomen en struiken tussen 50 en 200 centimeter hoog. Stekken zijn ook welkom. Elke tak van een wilg, populier, vlier, vlinderstruik of vijg kan je in de grond steken. De zaailingen hoeven niet in potten te zitten, ze worden bij ontvangst gelijk ingekuild, geplant of tijdelijk in de sloot gelegd. Het is fijn voor de ontvanger als de zaailingen zijn voorzien van een label met de soortnaam erop.

Inleveren kan tussen 14.00 en 16.00 in op één van de vele bomenhubs of plantlocaties. Kijk op www.meerbomen.nu/doneereenzaailing voor alle inleverpunten. 

De actie Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met Caring Farmers.