DGW Film | As Bestas

Datum/Tijd
do 27-04-2023
20:30 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


As Bestas

  • Film

donderdag, apr 27, 2023Open: 20:00Aanvang: 20:30Prijs: €3,-


Regisseur: Rodrigo sorogoyen
Jaar: 2022
Land: Spanje
Duur: 140 minuten
 

In 2009 verdween oud-Zaankanter Martin Verfondern op 52-jarige leeftijd spoorloos in Spaans-Galicië, waar hij met zijn partner Margo bij dorpje Santaolla een biologische boerderij had opgezet. Zijn verdwijning werd in verband gebracht met een conflict dat hij met zijn buren had.
De zaak inspireerde Madrileens cineast Sorogoyen tot het maken van het gevierde Las Bestias. In deze psychologische thriller heeft het Franse echtpaar Antoine (Ménochet) en Olga (Foïs) een nieuwe start gemaakt en verbouwt biologische groenten voor lokale dorpsmarkten op het Spaans-Galicische platteland. Ondanks hun beste bedoelingen is niet iedereen van de lokale bevolking blij met hun komst en zeker de directe buren niet; de broers Xan (Zahera) en Lorenzo beschouwen hen als indringers en dat laten weten ook. Als het stel één van de weinige is die tegen de komst van een windmolenpark stemt, wat voor veel dorpsbewoners de kans biedt om aan de armoede te ontsnappen, escaleert het getreiter van de twee broers.
Aangezien Las Bestias op Koningsdag is geprogrammeerd en er rond de vertoning van deze film een festiviteit zou kunnen worden georganiseerd, kan het tijdstip van aanvang anders dan normaal zijn.