Demonstratie: Luchtalarm voor de klimaatcrisis

Datum/Tijd
ma 04-04-2022
11:30 - 12:30 uur

Locatie
Gemeentehuis Zaanstad
Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam

Categorieën


Demonstratie: Luchtalarm voor de klimaatcrisis
Locatie: Stadhuisplein plein tegenover de ingang van het Stadhuis
Tijd: 12 uur (11.30 – 12.30)
Organisatie: Extinction Rebellion Zaanstreek (XR Zaanstreek)
Contactpersoon: Carmen Benjamins 06-51494600 (carmenbenjamins@protonmail.com

******** 

In vele steden en landen is de klimaatnoodtoestand al uitgeroepen, nu nog in de Zaanstreek! 

A.s. maandag om 12:00 precies, staan rebellen van Extinction Rebellion Zaanstreek en medestanders voor het Stadhuis om het Klimaatalarm te slaan. Dit is een oproep aan de gemeente Zaanstad om de klimaat- en ecologische noodtoestand uit te roepen. 

De opwarming van de aarde dreigt snel een gevaarlijke grens te overschrijden. Nu onmiddellijk en grootschalig ingrijpen is nodig. Dat begint bij het erkennen dat we in een klimaat- en ecologische noodtoestand zitten. 

Er wordt een korte toespraak gehouden waarin de drie eisen van Extinction Rebellion centraal staan in het licht van een Zaans thema. 

Deze maand is het thema: Wees eerlijk en handel nu 

We roepen de politiek op om de klimaatcrisis als uitgangspunt te nemen bij de formatie, de politiek klimaatadaptief te maken en om NU de KLIMAATNOODTOESTAND uit te roepen!   

Daarnaast roepen we op om eerlijk te zijn over de klimaat- en ecologische crisis, te gaan doen wat nodig is, en de burger te laten meebeslissen over een rechtvaardige transitie door het oprichten van een burgerberaad dat een leidende rol speelt in de besluitvorming (https://extinctionrebellion.nl/over-ons/). 

Burgers hebben het recht op een leefbare toekomst. Ook moet de overheid burgers goed informeren over de staat van het klimaat, de ernstige bedreigingen door klimaatverandering en de risico’s van niets of te weinig doen. Nu is het nog mogelijk de ergste gevolgen van klimaatontwrichting af te wenden. 

Het klimaatalarm wordt elke 1e maandag van de maand gehouden voor het Gemeentehuis, dit is tijdens het nationale luchtalarm om 12:00 precies. 

Voor meer info: https://www.facebook.com/XRZaanstreek/