Demonstratie Luchtalarm voor de klimaatcrisis

Datum/Tijd
ma 04-07-2022
11:45 - 12:15 uur

Locatie
Gemeentehuis Zaanstad
Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam

Categorieën Geen Categorieën


Op maandag 4 juli vraagt Extinction Rebellion Zaanstreek (XRZ) op het Stadhuisplein in Zaandam aandacht voor de klimaat- en ecologische crisis. Deze actie vindt plaats tussen 11:45-12:15.  

 

In vele steden en landen is de klimaatnoodtoestand al uitgeroepen, nu nog in de Zaanstreek! 

Bezorgde burgers van XRZ en medestanders vragen de gemeente om de klimaatnoodtoestand uit te roepen. Ze zullen door middel van een ‘die-in’ de noodsituatie waar we ons in bevinden overbrengen. 

  

De opwarming van de aarde dreigt snel een gevaarlijke grens te overschrijden. De verwachting is dat we de 1,5 graad opwarming al over 7 jaar, in 2029, bereiken (Carbon Clock). Nu onmiddellijk en grootschalig ingrijpen is nodig. Dat begint bij het erkennen dat we in een klimaat- en ecologische noodtoestand zitten.  

We roepen de politiek op om te luisteren naar de wetenschap, de inwoners te informeren en te laten meebeslissen over een rechtvaardige transitie door het oprichten van een burgerberaad dat een leidende rol speelt in de besluitvorming (https://extinctionrebellion.nl/over-ons/). Burgers hebben het recht op een leefbare toekomst. Nu is het nog mogelijk de ergste gevolgen van klimaatontwrichting af te wenden. 

Iedereen is van harte welkom bij het klimaatalarm als supporter of toeschouwer. Dit is een rustige en aangemelde actie, voor iedereen toegankelijk!  

Voor meer infoxrzaanstreek@protonmail.com of https://www.facebook.com/XRZaanstreek/ 

 

Dit bericht werd geplaatst in . Bookmark de permalink .