Deborah Cachet & Sofie Vanden Eynde in de Zuidervermaning

Datum/Tijd
za 02-04-2022
20:15 uur

Locatie
Zuidervermaning Westzaan
Zuideinde 233
1551 EG Westzaan

Categorieën


Zaterdag 2 april 2022 / 20.15: Deborah Cachet & Sofie Vanden Eynde – Westzaan, Zuidervermaning

Blauw. De kleur van sterrenstof. Van Urania, de muze die de wereld in haar hand houdt. En van het brokaat dat de kamer sierde waarin Madame de Rambouillet haar prestigieuze literaire salons organiseerde. Met de uitgelezen poëzie en sierlijke melodieën van barokke airs de cour als sleutel, openen theorbiste Sofie Vanden Eynde en de jonge Belgische stersopraan Deborah Cachet de deur naar Parijs anno 1630: het summum van verfijning en elegantie.

Musici:

Deborah Cachet sopraan
Sofie Vanden Eynde theorbe  

Programma:

Robert de Visée ca. 1655-ca. 1732/33
Prelude in d minor
Passacaille
Allemande ‘La Conversation’
Prelude in c minor
Sarabande
Prelude
Les Sylvains
Chaconne
Prelude in a minor
Allemande in a minor
Rondeau ‘La Mascarade’
Chaconne

Sébastien Le Camus 1610-1677
Amour, cruel amour
Que j’aime encore de beau séjour
Je passais de tranquilles jours
On n‘aime plus dans ces bocages
Laissez durer la nuit

Anonymous
J’avais cru qu’en vous aymant

Michel Lambert ca. 1610-1696
Ombre de mon amant
Vos mépris chaque jour

Marc-Antoine Charpentier 1643-1704
Tristes déserts
O pres du feu on fait l’amour
Ah, qu’ils sont courts les beaux jours
A laissez moi rêver
Celle qui fait tout mon tourment

 

Biografie:

Door het Britse muziekmagazine Gramophone geprezen als ‘een immens aangename en zelfverzekerde sopraan’ en in 2020 uitgeroepen tot ‘Belofte van het jaar’ door de Belgische radiozender Klara: de jonge zangeres Deborah Cachet gooit hoge ogen. Haar carrière nam een vliegende start met overwinningen op de New Tenuto-wedstrijd (2013) en het Concours International de Chant Baroque de Froville (2015). In 2019 werd ze geselecteerd voor Le Jardin des Vox, het talentenprogramma van Les Arts Florissants. Ze reisde met William Christie en Paul Agnew de wereld over als Arminda in La finta Giardiniera. Inmiddels is Cachet een veelgevraagde soliste bij vooraanstaande oudemuziekensembles als Les Talent Lyriques, Ensemble Correspondances, Collegium 1704, Akademie für Alte Musik Berlin en Le Poème Harmonique.  

Wat begon met een liefde voor gitaar groeide uit tot een passie voor historische tokkelinstrumenten. Sofie Vanden Eynde verdiept zich sinds haar studie aan de Schola Cantorum Basiliensis in uiteenlopende uitvoeringspraktijken en repertoires. Oude en nieuwe klanken, westerse en oosterse tradities, en klinkende en beeldende kunstdisciplines ontmoeten elkaar in haar artistieke vrijplaats Imago Mundi. Als soliste staat Vanden Eynde bekend om haar intimiteit, retoriek en verfijnde expressie. In ensemblecontext (met o.a. Hathor Consort en Neue Hofkapelle Graz) maken ritmische precisie, eindeloze kleurvariaties en geëngageerd samenspel haar tot een onmisbare schakel. In de voorbije jaren was ze te horen op festival en concertpodia als het Festival Muziek Oude Utrecht, Festspiele Sanssouci Potsdam, Händel Festival Halle, Concertgebouw Brugge, Wigmore Hall en de Dublin National Concert Hall. Normaal  € 25 | Vriend  € 21 | CJP / student  € 10

Kaarten:  € 25,- , vriend € 21,- , CJP/student € 10, – (exclusief transactiekosten)

Kaartverkoop: Via Oude Muziek of 030-2329010