De zus van Frida Kahlo | Een muzikale Mexicoshow

Datum/Tijd
di 18-04-2023
14:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


De zus van Frida Kahlo is een voorstelling over een orkest en zijn bevlogen dirigent en Mexico-kenner Frederik de Waal, op weg naar het slotakkoord in hun samenwerking. Een concert en show ineen met negen muzikanten, twintig instrumenten, een op hol geslagen pianola én…. een gastoptreden van Frida zelf!

In de voorbereidingen van hun Mexicaanse concert belandt Frederik in een surrealistische droomwereld tussen leven en dood. Daar ontmoet hij de geheimzinnige Christina Kahlo. Tegen het einde bloeit er iets moois op tussen hen beiden. Verhalen, liederen en acts met eigenzinnige poppen en absurdistische animatiefilms wisselen elkaar af. Een geestige en ontroerende voorstelling vol opzwepende Mexicaanse muziek!

Frida zelf over de voorstelling: ‘’Heel fijn dat het eens niet over mij gaat. Sinds mijn dood heb ik geen dag rust gekend. Steeds verschijnt er weer een boek over mij, een musical of ballet. Mijn laatste woorden in mijn dagboek, “Ik hoop nooit meer terug te keren” waren toch duidelijk lijkt me. Dus ik ben heel blij dat Frederik en zijn orkest nu eens mijn zus in het zonnetje zetten. Want niemand weet meer hoe fantastisch zij was.”

Kleine ZaalBestel