De Waarheid | Huub Stapel, Johanna ter Steege e.a.

Datum/Tijd
di 26-03-2019
20:15 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorie├źn


De-Waarheid-(c)-Mark-Engelen-WEB.jpg

Na het bejubelde stuk De Vader, over de ziekte van Alzheimer, kunnen we opnieuw genieten van een toneelstuk van Florian Zeller. Deze Franse schrijver heeft al verschillende belangrijke toneelprijzen op zijn naam staan. De Waarheid is een originele komedie over liefde, lust en ontrouw tussen twee bevriende stellen. Natuurlijk vinden we eerlijk en oprecht zijn tegen onze partner en beste vrienden het belangrijkste wat er is, maar wat doen we als de lust en de passie nog net iets sterker zijn?

Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, hilarische maar ook pijnlijke confrontatie: moeten ze nu de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug?

De Waarheid is een originele komedie over liefde, lust en ontrouw tussen twee bevriende stellen. We zien het dilemma van de knellende banden van de huwelijkse trouw haarscherp. Natuurlijk vinden we eerlijk en oprecht zijn tegen onze partner en beste vrienden het belangrijkste wat er is, maar wat doen we als de lust en de passie nog net iets sterker zijn?

Meer info