Coming Out Day | De regenboogvlag hijsen bij het Stadhuis Zaanstad

Datum/Tijd
ma 11-10-2021
07:45 uur

Locatie
Gemeentehuis Zaanstad
Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam

Categorieën


De regenboogvlag hijsen. Stadhuis Zaanstad, Stadhuisplein 100, Zaandam. 07.45 uur. Iedereen welkom op het Stadhuisplein.


11 oktober 2021 is Coming Out Day. Coming Out Day vond voor het eerst plaats in 1998 in de Verenigde Staten en sinds 2009 ook in Nederland. Op Coming Out Day is er extra aandacht voor het moment dat mensen openlijk voor hun seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit uit willen komen; de coming-out.
Voor veel homo’s, lesbiennes, biseksuelen, trans personen en anderen uit de lhbtiq+ gemeenschap is dit een belangrijke dag.
De aandacht hiervoor is belangrijk, omdat er nog steeds sprake is van discriminatie, pestgedrag, schelden en geweld op school, werk, sport, op straat of in de sociale omgeving.
Stichting De Zaanse Regenboog is in samenwerking met andere organisaties in Zaanstad een postercampagne gestart, uitgevoerd door Lassooy Design, om zichtbaar te maken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn in Zaanstad. Het motto van de postercampagne is dan ook ‘Jezelf kunnen zijn’.