De Parelvissers | Staatsopera van Tartarstan

Datum/Tijd
za 29-02-2020
20:15 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


200229Parelvissers.jpg

Wie kent niet het beroemde duet uit De Parelvissers, dat vroeger in de Jordaan door iedereen uit volle borst werd meegezongen?

In het exotische meesterwerk van Bizet vinden twee vrienden, Zurga en Nadir, elkaar na jaren terug. Maar hun hernieuwde vriendschap wordt bedreigd als ze verliefd worden op dezelfde vrouw. 

In de jaren 30 van de vorige eeuw was ‘Les Pêcheurs de Perles’ een vast onderdeel van de programmering van theater Carré en zat de hele Jordaan steevast op het schellinkje. De typisch Jordanese muziek van zangers als Willy Alberti lijkt rechtstreeks uit de lyrische muziek van Bizets ‘Parelvissers’ te zijn ontsproten.

De Parelvissers speelt zich af in Ceylon, maar Bizet roept met zijn prachtige melodieën eerder een droomwereld op, waar (maagdelijke) priesteressen toezicht houden en (menselijke) passies schokgolven veroorzaken. Voor het grote publiek is ‘De Parelvissers’ vooral bekend vanwege het prachtige duet ‘Au fond du temple saint’, maar ook de aria van Nadir in de eerste acte, ‘Je crois entendre encore’, is een publiekslieveling.

Het geliefde operagezelschap uit Tatarstan komt met een nieuwe enscenering van deze klassieker. Het gezelschap is al ruim 25 jaar een graag geziene gast in de Nederlandse theaters met de mooiste operaklassiekers. Geniet van de topsolisten, het grote orkest en de prachtige decors en kostuums die dit Oosterse sprookje tot een onvergetelijke operabelevenis maken.

Frans gezongen met Nederlandse boventiteling.