De hond die licht gaf (première) | Kim van Zeben Theaterproducties (vanaf 6 jaar)

Datum/Tijd
za 16-10-2021
19:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


LET OP: Voor toegang tot de voorstelling hebben bezoekers vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling!

Kom gezellig in de herfstvakantie met de hele familie naar het Zaantheater! De hond die licht gaf is een fantasierijke voorstelling over de grappige en ontroerende avonturen van Victoria en haar hondje Tosti. Het verhaal zit vol met opzwepende liedjes, idiote personages, prachtige poppen en speelt zich af in een inventief decor vol verrassingen.

Victoria heeft haar zolderkamer omgebouwd tot een soort laboratorium. Ze doet spannende proefjes met rook en elektriciteit – net als haar vader, die onderzoeker was. Het geheimzinnige boek dat hij haar naliet gaat over een dokter – ene Victor Frankenstein – die een oplossing zocht tegen doodgaan. De meeste kinderen vinden Victoria raar, maar Victoria hoeft geen vrienden, ze heeft Tosti al. Op een dag krijgt Tosti een ongeluk. Victoria is zo ontroostbaar dat ze het verboden boek erbij pakt. Met behulp van de plaatjes en een nacht vol bliksem weet Victoria haar hond weer aan de praat te krijgen… De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft.

Gratis reality film 
Kom op tijd! Omdat de première van de voorstelling in het Zaantheater is, mogen alle kinderen vooraf en achteraf een kijkje nemen in een iglotent in de foyer. Met behulp van een speciale bril kunnen ze toetreden tot een virtuele wereld. Samen met Victoria vliegen ze door het plafond van de slaapkamer van Victoria, ze zwemmen rond in een bak met zeepbellen en ze maken een spannende reis naar het hiernamaals. 

Gratis Workshop hiervoormaals
Na afloop van de voorstelling kunnen kinderen meedoen aan een filosofische workshop. De kinderen maken een mooie ode aan zichzelf. Een bidprentje anno 2021. Wat zijn je fijnste herinneringen? Wie zijn je dierbaar? Wat is je favoriete liedje?  De verzameling van favorieten wordt vastgelegd door middel van een Polaroidfoto, die vervolgens mee naar huis mag worden genomen.

Kim van Zeben is een veelzijdige actrice en poppenspeelster. Het jonge publiek heeft haar kunnen zien in haar solovoorstelling Eendje, waarin ze in haar eentje alle verschillende rollen voor haar rekening nam. Daarnaast speelde ze bij Theater Rotterdam in Repelsteeltje en de blinde prinses en in Woef Side Story. Op televisie was Kim panellid van het programma All together now dat in 2019 te zien was bij RTL4.

Marije Gubbels is artistiek leider van Max Tak en regisseerde en schreef ook Kim’s solovoorstelling Eendje. Voordat Marije bij Max Tak aan de slag ging maakte ze voorstellingen bij o.a. Jeugdtheater Sonnevanck en Bos Theaterproducties. 

MaxTak maakt muziektheater voor iedereen vanaf 5 jaar. MaxTak wil kinderen uit alle lagen van de bevolking kennis laten maken met verschillende soorten muziek, de musici en hun instrumenten. MaxTak dankt haar naam aan de Amsterdamse dirigent Max Tak die in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw in theater Tuschinski stomme films begeleidde met zijn orkest.