De goeie films van 2023: Oppenheimer

Datum/Tijd
za 13-01-2024
21:00 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


Filmjaar 2023 is voorbij, maar we kijken nog één keer in de spiegel. In het tweede weekend van 2024 vertonen we nog éénmaal de top 3 van beste films uit de ‘goeie-films-verkiezing’ van Cineville. Tijd om één van die greatest hits in te halen of je lievelings voor de vijfde keer te zien! Eén jaar, ontelbaar veel verhalen en reflecties. Op de derde plaats geëindigd is Oppenheimer, eveneens genomineerd voor maar liefst acht Golden Globes, waaronder Beste Film, Beste Regisseur en Beste Acteur.

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. De hoofdrollen worden vertolkt door Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer. Oscar®-winnaar Matt Damon speelt generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey, Jr. vertolkt de rol van Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission. Daarnaast zien we de voor een Oscar®-genomineerde Florence Pugh als psychiater Jean Tatlock, Benny Safdie als theoretisch natuurkundige Edward Teller, Michael Angarano als Robert Serber en Josh Hartnett als de baanbrekende Amerikaanse kerngeleerde Ernest Lawrence. Ook Oscar®-winnaar Rami Malek maakt zijn opwachting in Oppenheimer, waarin regisseur Nolan opnieuw samenwerkt met de achtmaal voor een Oscar®-genomineerde acteur, schrijver en filmmaker Kenneth Branagh.

Gesproken taal: Engels
Genre: thriller, drama, biografisch
Speelduur: 180 min
Cast: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek

https://www.de-fabriek.nl/films/1480-de+goeie+films+van+2023+oppenheimer.html