De geldmolen van de Zaanse Schans

Datum/Tijd
di 26-11-2019
20:00 uur

Locatie
Cafe Fabriek
Jan Sijbrandsstreeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


De Zaanse Schans is één van de grootste publiekstrekkers van Nederland. De Zaanse Schans trekt jaarlijks 2,2 miljoen bezoekers en groeit naar 3 miljoen bezoekers. Dat is tenminste de verwachting. ‘Hoe houden “we” de Zaanse Schans leefbaar en toegankelijk?’ Dat is een vraag waar al heel lang over gesproken wordt. Tijdens het wij zijn Zaankanters Café van dinsdag 26 november praten Piet Oudega (voorzitter De Zaanse Schans) en André Drost (voorzitter De Zaansche Molen) onder leiding van Tjeerd Pietersma over de verschillende scenario’s en belangen op de Zaanse Schans. U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom om te luisteren en mee te praten over de toekomst van de Zaanse Schans. Het Wij zijn Zaankanters Café van PvdA Zaanstreek opent om 19.30 uur de deuren bij Filmtheater De Fabriek.

Deze groei vraagt een grote verantwoordelijkheid en betrokkenheid van alle betrokkenen op de Zaanse Schans en haar omgeving om dat in goede banen te leiden. Daarnaast brengt het kosten met zich mee voor de gemeentebegroting zonder dat de gemeente daar baten tegenover heeft staan. Hierbij mag je de vraag stellen hoe je de lusten en de lasten met elkaar evenwichtig kan verdelen zoals behoud erfgoed, verkeersoverlast, veiligheid, kosten etc,

De Stichting de Zaanse Schans voert als gebiedsregisseur de regie over de Zaanse Schans. De Zaanse Schans bestaat namelijk uit vele zelfstandige ondernemingen en organisaties, waar onder, De Vereniging Zaansche Molen (die is is opgericht om het molenerfgoed, te behouden voor de toekomst), diverse musea zoals o.a. het Zaans Museum en bewoners die het karakter van de Zaanse Schans versterken.

Tijdens het Wij Zijn Zaankanters Café zullen Piet Oudega en André Drost vertellen over de verschillende belangen van De Zaanse Schans en hoe zij tegen de toekomst aankijken. Tjeerd Pietersma zal iets vertellen over de rol en verantwoordelijkheid vanuit de Gemeente.

Wij zijn Zaankanters is een platform voor sociaal betrokken Zaankanters die zich inzetten voor de Zaanse samenleving. Het platform is een initiatief van PvdA Zaanstreek en heeft tot doel het persoonlijke gesprek te bevorderen en daarom is de avond voor iedereen toegankelijk.

Het Wij zijn Zaankanters Café is dinsdag 26 november 2019. De inloop is vanaf 19.30 uur. Van 20.00 – 21.00 uur is het gesprek dat wordt geleid door Tjeerd Pietersma in het café van Filmtheater De Fabriek aan de Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. Na afloop is er ruimschoots de gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een drankje. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Toegang is gratis.