De blauwe familie met Sinan Çankaya i.s.m. Bureau Discriminatiezaken

Datum/Tijd
do 07-12-2023
17:00 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT – Op donderdag 7 december komt Sinan Çankaya naar De Fabriek om te vertellen over zijn veelgeprezen boek Mijn ontelbare identiteiten. Voorafgaand wordt de invloedrijke documentaire De Blauwe Familie vertoond, over uitsluiting bij en door de politie. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland in het teken van de Internationale dag voor de rechten van de mens. Toegang tot het programma is gratis, wel dient u in het bezit te zijn van een ticket. Per bestelling kunnen max 4 tickets besteld worden.

7 /12 Politiemensen die melding maken van racisme en discriminatie zien weinig verandering op de werkvloer. Slachtoffers worden weggepest, weggepromoveerd of ontslagen. Inclusiviteit wordt door de korpsleiding met de mond beleden, maar de praktijk is anders. De veelgeprezen, 50 minuten durende documentaire ‘De blauwe familie’ legt het allemaal bloot.

Aansluitend staat cultureel antropoloog/schrijver Sinan Çankaya (1982) aan de hand van zijn boek ‘Mijn ontelbare identiteiten’ stil bij de begrippen in-/uitsluiting, racisme en identiteit. In het bijzonder zal hij vertellen over zijn onderzoek naar etnisch profileren door en racisme binnen de Nederlandse politieorganisatie. Çankaya promoveerde op diversiteit binnen de politieorganisatie. Daarna deed hij onderzoek naar etnisch profileren. Momenteel werkt hij als universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Onlangs won hij de Jan Hanlo essayprijs, de E. du Perronprijs en De Sociologische Bril voor ‘Mijn ontelbare identiteiten’. 

Gesproken taal: Nederlands
Genre: documentaire, lezing
Speelduur: 120 min
Cast:

https://www.de-fabriek.nl/films/1386-de+blauwe+familie+met+sinan+ankaya+ism+bureau+discriminatiezaken.html