De Alex Klaasen Revue | Showponies

Datum/Tijd
wo 09-05-2018
20:15 - 22:45 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Alex Klaasen - Showponies - Scenefoto (c) Bram Willems.jpg

Alex Klaasen komt naar het theater met de feelgood-revue Showponies. Een pop-up-spektakelshow over privacy en de tol van de roem. Wegens groot succes is er al een extra voorstelling bijgeboekt op woensdag 7 november. 

Alex Klaasen is een showpony. Altijd strak in de vlechten, glad gekamd en de hoeven gelakt. Want more is more. Salinero is er niks bij. Steeds weer hongerig naar een oorverdovend applaus, nieuwe muzikale weides om te grazen en nog hogere hordes om te bespringen, trippeltrappelt dit prijzenpaardje weer in perfecte galop langs de Nederlandse theaters. Maar wie is deze showpony nou echt? Wat gaat er schuil achter al die veren en strikken? En waarom zien we dat nooit? Het leven is geen ponykamp, maar wat als je als pony geboren wordt?

Showponies is een feelgood-revue met een staartje. Een pop-up-spektakelshow over privacy en de tol van de roem. Met daarin een cursus “echt-zijn voor beginners”, een musical over hysterische fans, een klucht die eigenlijk een opera wil zijn, een nep-orkest en een suikerklontjes-afterparty met Pony St. Clair.

Samen met o.a. collega-knollen Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex zoals we van hem gewend zijn een avond vol humor, oude en nieuwe typetjes en natuurlijk veel liedjes en dans. Liedjes over niks en liedjes over alles. Kortom een avondje topdressuur in gestrekte draf. Met vallen en opstaan. Want een showpony must go on. Altijd.

Met: Alex Klaasen, Freek Bartels, Daniel Cornelissen, Jip Smit, Roman Brasser, Cripta Scheepers, Jolijn Henneman, Kiefer Zwart en Stef van Gelder
Regie: Gijs de Lange
Script & liedteksten: Alex Klaasen, Jurrian van Dongen en Niek Barendsen
Muziek: Rutger de Bekker, Peter van de Witte, Jan Groenteman en Keez Groenteman
Choreografie: Daan Wijnand
Kostuum & pruiken: Arno Bremers
Decorontwerp: Janne Sterke
Lichtontwerp: Marc Heinz
Producent: KemnaSenf

Meer info